Actueel

reageer als eerstdi 15 mei 2018

Herstel warmteleiding Oranjelaan duurt tot begin juni

DORDRECHT – Het herstel van de warmteleiding ter hoogte van de Oranjelaan-Bankastraat gaat tot begin juni duren. In januari werd de leiding door een externe partij onherstelbaar beschadigd. Daarom moet HVC een nieuwe warmteleiding aanleggen tussen de Bankastraat en de Stooplaan. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met de lopende werkzaamheden van de gemeente op de Oranjelaan. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De warmteleiding wordt door middel van een open ontgraving aangelegd. De bestrating wordt in fases opengebroken om een sleuf te graven. In de sleuf wordt de warmteleiding aangelegd. Vervolgens wordt de sleuf dichtgemaakt en de bestrating hersteld. Na het testen volgt de aansluiting op het warmtenet. Het werkterrein wordt met hekwerk afgesloten. In geval van onverwachte (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden bij de kruising Oranjelaan-Stooplaan starten deze woensdag en duren naar verwachting tot 1 juni. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt het kruispunt afgesloten. Ter hoogte van deze kruising wordt het doorgaand verkeer in beide richtingen over één rijbaan geleid.

 

Geef een reactie