Actueel

reageer als eerstwo 13 sep 2017

Hoe hard fietst een Dordtenaar?

DORDRECHT – Wanneer zitten we met z’n allen op de fiets? Hoe lang? Waar precies? En met welke snelheid? Voor een gemeente is dat belangrijk om te weten. Zij kan er haar (fiets)beleid op aanpassen. Daarom doet Dordrecht ook dit jaar weer mee aan de Nationale Fiets Telweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Meedoen is heel makkelijk.

Een resultaat van vorige deelname aan het onderzoek is bijvoorbeeld de aanpassing van de verkeerslichten op twee kruisingen op de Krispijnseweg. Die zijn ‘fietsvriendelijker’ afgesteld.
De derde editie van de telweek is van maandag 18 tot en met zondag 24 september. Wie mee wil doen kan de Fiets-tel app downloaden in de appstore. Vanaf maandag wordt het fietsgedrag van de deelnemer automatisch gemeten. Uiteraard geldt dat hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Iedereen kan meedoen, oud en jong. Graag zelfs, aldus de gemeente, want zo worden ook de veel gefietste routes richting scholen in kaart gebracht.
Het initiatief Fiets Telweek is gestart omdat er weinig informatie bestond over de meer dan 14 miljoen fietsers in Nederland. Aan de vorige edities deden ruim 42.000 fietsers actief mee die samen meer dan 2 miljoen kilometers aflegden. Deelnemers maken kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Bryte e-bike. Zie www.fietstelweek.nl voor alle informatie over het onderzoek.

Geef een reactie