Actueel

reageer als eerstzo 14 jan 2018

Hoe maak ik mijn huis gasloos?

DORDRECHT – Wonen zonder aardgas. We moeten er allemaal aan geloven binnen nu en 17 jaar. Niet alleen vanwege de klimaatdoelen uit het akkoord van Parijs. Na de forse aardbeving in Groningen stelde minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Milieu dat we geleidelijk aan van gas moeten afraken in Nederland. Wat betekent dat voor ons? Sta je op het punt te verbouwen of een nieuwe cv-ketel of gasfornuis aan te schaffen? Is de aankoop van zo’n ketel of een gasfornuis dan nog slim? Wat zijn de alternatieven? Hoe houd je jouw huis comfortabel? En wat gaat dat kosten? Drechtse Stromen en Platform Duurzaam Dordrecht houden op 31 januari een informatieavond bij Duurzaamheidscentrum Weizigt waarop deze vragen aan bod komen.

Tijdens de avond komen diverse mogelijkheden om minder of geen gas te gebruiken aan bod. Je krijgt een overzicht wat er aan zit te komen en wat er nu al kan. Woningeigenaren die al gasloos zijn of op weg daar naartoe vertellen over hun ervaringen. Aan de orde komen energieneutraal (ver)bouwen, all electric (warmtepomp, ventileren) en warmte/koudeopslag. En over isoleren (wat je niet gebruikt hoef je niet op te wekken) en de blok-voor-blok-aanpak: investeren en besparen met je buren in koop- en of huurwoningen. De organisatie van de avond is nog op zoek naar mensen in de Drechtsteden die concreet van gas af willen, met wie ze kunnen meedenken en die met hen willen meedenken. De kennis en ervaring die daarbij wordt opgedaan, kan weer gedeeld worden tijdens volgende bijeenkomsten.

De avond aan het Van Baerleplantsoen begint om 19.30 uur met een inloop en eindigt om 21.45 uur met een afsluitend en drankje. Toegang is gratis. Aanmelden via drechtsestromen.net.
 

 

Geef een reactie