Actueel

reageer als eerstwo 2 mei 2018

Hondadealer Vervoort heeft deuren gesloten

DORDRECHT – Auto Vervoort en Zn, een begrip op het eiland van Dordrecht en daarbuiten, heeft gisteren haar deuren definitief gesloten. De eigenaren Piet en zoon Arjan konden het pand met mooie showroom voor een goede prijs verkopen aan de nieuwe Kiadealer in Dordrecht: De Beer uit Rotterdam. Arjan: “We hebben gewoon nog gewerkt op maandag 30 april en op 1 mei is De Beer gestart.” 

De nieuwe ondernemer is half april begonnen met het verbouwen van het pand. “Die verbouwing is nog niet helemaal klaar, maar er worden alweer auto’s onderhouden en ook auto’s verkocht. Voor ons was deze verkoop een goed moment te besluiten te stoppen met de automotive branche. We hebben verschillende soorten vastgoed in ons bezit: van appartementen tot garages. We zijn van plan hierin verder te gaan. Het dealerschap van Honda is in Nederland op zijn kop gezet eind 2016, doordat het moederbedrijf alle contracten met de Nederlandse dealers verbrak. Wij kwamen te werken onder de verantwoordelijkheid van een Belgische dealer die weinig van de Nederlandse markt wist. Eind van dit jaar zal Honda weer contracten in Nederland gaan afsluiten. We vinden en vonden Honda een mooi merk, maar nu we het pand zo gunstig konden verkopen, gaan we dat moment niet afwachten.”

Transportbedrijf

Arjan vervolgt: “Mijn grootvader richtte het bedrijf in januari 1959 op als transportbedrijf. In die tijd had je nog echte winters en de vrachtwagens stonden in die wintermaanden vaak stil. Mijn opa besloot daarom de zaak aan de Krommedijk te verplaatsen naar de Dubbeldamseweg Zuid waar hij ook auto’s ging verkopen. Dat is een groot succes geworden en wij hebben het bedrijf met liefde voortgezet. Ook na de verhuizing naar de autoboulevard aan de Mijlweg 67a. We zien de autobranche de komende jaren flink veranderen naar rijden op elektriciteit en waterstof. Dat is een grote uitdaging op technisch vlak. Mijn vader is 68 en voor hem is het welletjes geweest qua werk. Onze drie medewerkers in vaste dienst hebben we kunnen begeleiden naar een nieuwe baan bij collega-autobedrijven. Ook de laatste occasions hebben we bij oud-collega’s ondergebracht. Ik ga verder in het vastgoed en sla net als mijn opa destijds een nieuwe weg in met het familiebedrijf.”

Vervoort en Zoon bedanken hun vaste klanten voor het vertrouwen dat ze in hen gesteld hebben.

 

Geef een reactie