Actueel

reageer als eerstdi 24 feb 2015

‘Hondenbrokken’ in Stadspolders

DORDRECHT – Een facebook bericht over ‘verdachte’ hondenbrokken in Stadspolders werd  honderden malen gedeeld en kon rekenen op de nodige bezorgde reacties. Maar net zoals in Brabant, blijkt het om vuurwerkresten te gaan, zo wordt een dag later op het social media gepost.

Een hondeneigenaar vond bij de bomen op de Stadspolderring, ter hoogte van het Rietvelderf (bij de bomen langs het water), kleine ronde ‘voorwerpen’  die er uitzien als hondenbrokken. In Brabant waren er de afgelopen weken vele meldingen over deze brokken. Een hond in Kaatsheuvel ging dood na het eten van het goedje. Vervolgens werden de brokken op diverse plaatsen aangetroffen. Zo ook nu in Dordrecht. De politie in Brabant stelde van het weekend echter vast dat het om vuurwerkresten gaat. En hoewel de officiële uitslag nog niet binnen is, heeft een vuurwerkexpert dit bevestigd.  Dat er dit jaar meer vuurwerkafval wordt gevonden, zou komen doordat hondenbezitters meer gespitst zijn op de ‘brokken’.

De Dieren SOS Dordrecht heeft geen meldingen binnengekregen over de brokken. “Ik heb er niets over gehoord. En meestal hoor ik zulke dingen wel als eerste ”, aldus Hannie Groenendijk. Uiteraard is het eten van vuurwerkresten niet gezond voor een hond. Aangeraden wordt om het afval op te ruimen.

 

Geef een reactie