Actueel

1 reactievr 13 jul 2018

Hoofdkantoor Van Leeuwen Buizen krijgt tweede leven

ZWIJNDRECHT – Burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht opende donderdag officieel het bedrijfspand ‘Nieuwe Lindt’ aan de Lindtsedijk. Het voormalige hoofdkantoor van Van Leeuwen is grondig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor gebruik als modern kantoor. De renovatie is gerealiseerd door VLOG B.V., het onroerend goedbedrijf van de Van Leeuwen Buizen Groep. De burgemeester onthulde in de hal van het kantoorpand samen met directeur VLOG Peter Rietberg een paneel, waarop de historie van het gebouw staat beschreven.

Peter Rietberg stond stil bij de geschiedenis van het kantoor: “Vanuit dit kantoor is in tientallen jaren een belangrijk deel van de groei en expansie van de Van Leeuwen Buizen Groep aangestuurd. Het is een mooie gedachte dat Nieuwe Lindt nu weer een plek biedt van waaruit andere bedrijven kunnen ondernemen en groeien.” Schrijer: “Het kantoor levert een belangrijke bijdrage aan het vitaal houden van de bedrijfsterreinen in Zwijndrecht. Maar het is vooral ook een zeer geslaagde renovatie die recht doet aan de architectonische waarde van het gebouw.”

Nieuwe Lindt

P. van Leeuwen Jr’s Buizenhandel kocht in 1950 het terrein Nieuwe Lindt om ruimte te geven aan de groei van de onderneming. Architect Herman Bakker (1915-1988), in 1946 gestart met zijn eigen bureau, ontwierp het kantoor. H.D. Bakker, zoals hij bekend stond, maakte na de Tweede Wereldoorlog naam als wederopbouwarchitect. Bekende werken van hem zijn de Maastorenflat, Lijnbaanflat en winkelcentrum Zuidplein. Het hoofdkantoor van Van Leeuwen verhuisde in 2011 naar een nieuw pand bij het eigen buizenterrein aan de Lindtsedijk. In 2017 startte Lugten Malschaert Architecten met het ontwerpplan voor herbestemming van het oude kantoor als bedrijfsverzamelgebouw. De renovatie werd in 2018 voltooid, waarmee dit markante gebouw behouden is gebleven. Het pand biedt zo’n 2.400 vierkante meter kantoorruimte. Op de begane grond is inmiddels het bedrijf Jiffy gehuisvest, dat onlangs in Zwijndrecht een nieuwe productiefaciliteit in gebruik nam. De hoogbouw biedt nog plaats aan nieuwe ondernemers.

 Wereldwijd

De Van Leeuwen Buizen Groep is een wereldwijd opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De basis van het bedrijf is gelegd in 1924. De Groep telt nu zo’n veertig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Noord-Amerika.

Eén reactie op “Hoofdkantoor Van Leeuwen Buizen krijgt tweede leven”

  1. Frans de Wit schreef:

    Geweldig gedaan, hebben ze daar geen schoonmaaksters nodig, dan had mijn vrouw en dochter gewoon voor hun kunnen blijven werken. Via van Leeuwen schoonmaak. Nu is er geen werk voor hun.

Geef een reactie