Actueel

reageer als eerstdi 17 apr 2018

Jacobuskiosk viert jubileum met feestelijke aanbiedingen en korting

ZWIJNDRECHT – De Jacobuskiosk in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht (voorheen Jacobusziekenhuis) bestaat volgende week donderdag 26 april precies een kwarteeuw. Om het jubileum te vieren, is er een feestweek van maandag 23 april tot en met de verjaardag zelf. Van 09.00 tot 17.30 uur is er dan elke dag een kraam met speciale aanbiedingen. Er wordt tien procent korting gegeven op alle artikelen en er is een traktatie voor iedere klant.

“Met 25 vrijwilligsters zijn we gestart en inmiddels hebben we er 35 nodig om de kiosk te bemensen”, vertelt Meta Koudstaal namens de groep. “Tien vrijwilligsters van het eerste uur zijn nog steeds in dienst. Voor hen is dit dus ook echt een persoonlijk jubileum.”
De kiosk dankte net als het ziekenhuis haar naam aan de apostel Jacobus, naar wiens graf pelgrims nog steeds wandelen, in Santiago de Compostela. Zwijndrecht is een stop- en overnachtingsplaats op de route. In die geest is het winkeltje in de hal tevens een ontmoetingsplaats, legt Koudstaal uit. “Klanten komen voor een cadeautje, maar evengoed voor een praatje en gezellig contact. Wij verkopen een sortering van allerlei leuke kleinigheden: sieraden, oorclips, speelgoed, boeken, kinderboeken en kaarten in zeer veel variaties. We hebben zelfs vrij exclusieve lampen.”
Door de inzet van vrijwilligers zijn er geen onkosten. De winst van de kiosk komt geheel ten goede aan patiëntwelzijn in het ziekenhuis en dus aan de gemeenschap. Koudstaal: “In de loop der jaren hebben wij bijvoorbeeld wandaankleding mogelijk gemaakt, evenals de renovatie van een familiekamer, fysiotherapeutische stoelen voor oncologie, koelkappen tegen haaruitval bij chemokuren, een bijdrage aan tv boven het ziekenhuisbed en een fietslabyrint voor oudere patiënten. We zijn blij dat we dit dankzij onze klanten en vrijwilligers allemaal kunnen blijven doen!”

Geef een reactie