Actueel

reageer als eerstdi 9 apr 2019

Jumbo’s serveren Koningsontbijt voor twintig scholen

DORDRECHT – Maar liefst twintig scholen krijgen op vrijdagochtend 12 april het Koningsontbijt aangeboden door de Jumbo’s in Dordrecht. Voordat de kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningspelen beginnen, kunnen ze genieten van een ontbijt dat voldoende energie geeft voor een dag vol sport en spel. (Foto: Jumbo)

Het gevarieerde Koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema ‘water drinken’ van de Koningsspelen. Het ontbijtpakket, dat onder meer bestaat uit volkoren brood, fruitspread, appeltjes, snoeptomaatjes en melk, is dan ook uitgebreid met gezonde ingrediënten, zoals citroen en sinaasappel voor water met een lekker smaakje.

Gezonde keuze

“Wij zijn trots dat wij de basisscholen in de omgeving voor de zevende keer op rij kunnen voorzien van het Koningsontbijt”, zeggen de vestigingsmanagers van de Jumbo’s aan de Merwedestraat, Krispijnseweg, Sterrenburg en Slangenburg. “Als Jumbo-winkels staan wij middenin de samenleving en willen inwoners van Dordrecht helpen om een gezonde keuze te maken. Met dit ontbijtpakket hopen we dat kinderen én hun ouders gestimuleerd worden om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar de dag te starten met een goed ontbijt.” Basisscholen halen de ontbijtpakketten op donderdag 11 april op bij de beide  Jumbo’s.

Lekker en gezond

Alle kinderen kunnen genieten van een lekker en gezond ontbijt. Naast ingrediënten voor lekkere variaties met water, bevat het ontbijtpakket thee, volkoren brood en speltwafels, halvarine, smeerkaas, appelstroop, 100 procent pindakaas en fruitspread als broodbeleg, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer en melk.

10 miljoen ontbijtjes

Jumbo Supermarkten sponsort het Koningsontbijt dit jaar voor de zevende keer op rij. In totaal nemen dit jaar bijna 1,2 miljoen leerlingen van zo’n 5.000 scholen in heel Nederland deel aan de Koningsspelen. De afgelopen jaren heeft Jumbo al zo’n 10 miljoen ontbijtjes verzorgd voor basisschoolkinderen.

Geef een reactie