Actueel

reageer als eerstvr 16 mrt 2018

Kinderen van Kiem dolblij met speciale rolstoelfiets

DORDRECHT – Een groot gejuich en dolblije gezichten. Dat was woensdag het effect van de gloednieuwe speciale rolstoelfiets die Serge van den Arend van Bike Totaal Isendoorn kwam afleveren bij Kiem, de school met zorg aan de De Sitterstraat. De school won de fiets dankzij een Facebook-actie die Isendoorn hield met de ‘overburen’ van Albert Heijn Van der Poel op het Admiraalsplein.

De fietsenwinkel en de supermarkt op het Wielwijkse plein hadden de Facebook-actie samen bedacht en mogelijk gemaakt, vertelt Serge. “Het ging om een deel-, like- en winactie. Daarbij konden mensen laten weten aan welk doel in de regio zij de fiets zouden willen schenken. En waarom juist die instelling de fiets verdient. Dat leverde heel veel, vaak hartverwarmende reacties, op. We hebben al die verhalen en reacties gelezen en besloten dat Kiem een heel mooi lokaal doel is voor de prijs.”

Uitstapjes

Dat laatste vonden ze bij Kiem ook. De speciale fiets, waarmee met een rolstoel voorop ritjes gemaakt kunnen worden, werd woensdag met gejuich ontvangen op de school aan de De Sitterstraat in Sterrenburg. “Het was erg leuk om hem te overhandigen”, zegt Serge. “Het voelde goed, zeker toen ik niet veel later al de foto’s zag, waarop de fiets meteen in gebruik is genomen.”

Rijndam

Kiem kan er met de nieuwe aanwinst makkelijker op uit met rolstoelgebonden leerlingen. Bijvoorbeeld voor een boodschapje of een buitenschoolse activiteit. Ook bij kinderrevalidatiecentrum Rijndam, dat in hetzelfde gebouw als Kiem zit, zijn ze blij met de fiets. Ook zij zullen namelijk gebruik gaan maken van de fiets.

 

Geef een reactie