Actueel

reageer als eerstdo 3 sep 2020

Klanten en medewerkers thuiszorg Het Spectrum in Wielwijk en Crabbehof getest

DORDRECHT – Binnen de thuiszorg van Het Spectrum blijken meerdere klanten en medewerkers besmet met het coronavirus. Het betreft uitsluitend de thuiszorg in de wijken Wielwijk en Crabbehof, meldt de zorgorganisatie. Uit voorzorg test de GGD vandaag en morgen alle klanten in deze wijken en de medewerkers die er werken. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De afgelopen week zijn vijf medewerkers en drie klanten positief getest, nadat zij corona-gerelateerde klachten kregen. In overleg met de GGD is vervolgens besloten om uit voorzorg alle 70 klanten en 42 medewerkers van Het Spectrum in Wielwijk en Crabbehof te testen. De betrokkenen zijn hierover geïnformeerd. Op donderdag 3 of vrijdag 4 september bezoekt een medewerker van de GGD de mensen thuis om de test af te nemen.

De medewerkers van Het Spectrum verlenen zorg bij mensen aan huis. Doordat zij meerdere huishoudens per dag bezoeken, werken zij zorgvuldig met de benodigde voorzorgsmaatregelen. Tot de uitslagen bekend zijn, dragen de medewerkers van de thuiszorg van Het Spectrum beschermende materialen; een mondneusmasker, spatbril, schort en handschoenen. De GGD en Het Spectrum hopen met deze zorgvuldige aanpak nieuwe besmettingen te voorkomen.

 

 

 

Geef een reactie