Actueel

reageer als eerstdo 4 apr 2019

Knapste schilder van het land

DORDRECHT – De Knapste Schilder van ons land is op dit moment met een aantal collega’s bezig om de Groothoofdspoort op z’n paasbest voor de dag te laten komen tijdens de uitzending van The Passion. De 34-jarige Rien Ströhmeijer uit Dordrecht, werkzaam bij Nijhoff Schilders, kreeg de bijbehorende award tot zijn verrassing woensdagochtend uitgereikt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Woensdag was het Nationale Schildersdag. Om op een leuke manier bij die dag stil te staan bedacht verffabrikant Sigma Coatings een verkiezing. Schilders konden zichzelf aanmelden óf door anderen aangemeld worden voor De Vakschilder Awards. De categorieën: de Knapste, de Stoerste, de Vrolijkste en de Netste schilder. Samantha, de vrouw van Rien, gaf haar echtgenoot op. En met succes, want hij kreeg van de 31 aangemelde schilders de meeste stemmen. Rien wist wel dat hij was aangemeld, maar was woensdag toch totaal verrast.

Topper

Werkgever Tommie Nijhoff vindt alle aandacht voor zijn werknemer natuurlijk erg leuk. “Vandaag werd ik nog gebeld door PowNews”, vertelt hij. “Ook hen was het nieuws opgevallen.” Leuk is het zeker, maar kan die knappe vent ook een beetje schilderen? “Absoluut! Rien hoort tot de top van ons bedrijf. Een uitdagende klus als de opknapbeurt van de Groothoofdspoort kan je met een gerust hart aan hem overlaten. Hij bewaart altijd de rust en werkt heel secuur. Het is een eervolle en mooie opdracht van de gemeente, maar er was best wat achterstallig onderhoud en er zit, met het oog op The Passion, natuurlijk wel wat tijdsdruk op. Dat vraagt wat van je creativiteit. Dan is het fijn als je iemand als Rien in je team hebt”, aldus Nijhoff, die de knapste schilder van het land een financieel extraatje gaf om er even lekker met zijn gezin een weekend op uit te trekken.

 

Geef een reactie