Actueel

reageer als eerstwo 10 okt 2018

Lezersactie: bespaar op energiekosten met Dordt Centraal

DORDRECHT – De vaste lasten zullen naar verwachting in 2019 fors gaan stijgen. Een gemiddeld huishouden is daardoor tot wel 700 euro extra kwijt aan de vaste lasten. Met name de kosten voor verzekeringen, energie en de verhoogde belastingen zorgen voor deze forse toename in de kosten. Jeroen Voorn, directeur van Vastelastenbesparing.nl ziet het allemaal van dichtbij gebeuren.

“Als vergelijker van vaste lasten laten wij jaarlijks tienduizenden mensen besparen op hun vaste lasten en zien wij natuurlijk de trends in de markten al vroeg aankomen. Op verschillende vlakken zullen de kosten nu fors gaan stijgen. Door goed te vergelijken en te kiezen voor de voor jou beste keuze kan je echter een groot gedeelte van de stijgende kosten beperken.”

Lezersactie: bespaar op energiekosten met Dordt Centraal
Omdat vergelijken toch lastig is en je zeker wilt weten dat je voor het beste aanbod kiest is het slim om te kiezen voor deelname aan een Energie Collectief, dan wordt de onderhandeling met en vergelijking van energieleveranciers namelijk voor je gedaan en krijgt je alleen het allerbeste aanbod te zien. Als lezer van deze krant heb je de exclusieve mogelijkheid om mee te doen aan zo’n Energie Collectief. Dit Energie Collectief wordt georganiseerd in samenwerking met Vastelastenbesparing en start deze maand via advertenties en berichten in deze krant. Houdt de krant in de gaten voor meer informatie en deelname!

Verzekeringen
De zorgverzekering zal in 2019 gemiddeld zo’n 200 euro duurder zijn. Het eigen risico blijft wel gelijk en de zorgtoeslagen zullen voor bepaalde groepen ook iets stijgen. Met name gezinnen en ouderen gaan er op achteruit.
De verwachting is verder dat onder andere ook de auto- en woonverzekeringen in 2019 allemaal iets duurder zullen gaan worden.

Energie
Ook de energiekosten zullen volgend jaar fors toenemen, gemiddeld met zo’n 230 euro.
De afgelopen jaren kon met de dalende energietarieven jaarlijks een betere deal afgesloten worden. Nu de energieprijzen echter flink stijgen is het slim om de tarieven voor langere tijd vast te zetten, zodat niet wordt meegegaan met de stijgingen.
Met name de gasprijs en de stijgende overheidsheffingen (onder andere energiebelasting) zorgen voor een flink hogere rekening. Voorn: “Een gemiddeld gezin zal in 2019 een energierekening krijgen die ruim 350 euro duurder zal zijn, voor alleenstaanden of samenwonenden zal dit ruim 150 euro meer zijn.”

Voorkomen!
De beste manier om te voorkomen dat je fors meer gaat betalen is door goed de verschillende aanbieders voor energie en zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de voor jou voordeligste optie.

Geef een reactie