Actueel

reageer als eerstwo 24 apr 2019

Nieuw stukje skyline

DORDRECHT – Na ruim zestig jaar ziet het er naar uit dat motorenleverancier en scheepsafbouwbedrijf Dolderman zijn vertrouwde plek aan de Binnen Kalkhaven gaat verlaten. Samen met de Dudok Groep gaan ze op de plek van het flinke ‘skyline-bepalende’ bedrijfspand woningbouw ontwikkelen. De Dordtse ontwikkelaar gaat ook de nieuwe bedrijfslocatie van Dolderman op de Staart ontwikkelen. Langs de Oude Maas komt iets wat “mooi past in het beeld”, zegt Marcel Schippers van de Dudok Groep. “We willen zoals gebruikelijk iets maken waar we trots op zijn.” (Foto: Dudok Groep)

De gemeente Dordrecht en Dolderman zijn al langer met elkaar in gesprek over een mogelijke verhuizing van Dolderman uit de binnenstad. Het bedrijf draait goed, maar wordt beperkt door steeds verder aangescherpte milieuregels en door de beperkte ruimte op de huidige locatie in de Dordtse binnenstad. Met een verhuizing naar de Grevelingenweg op de Staart kan Dolderman weer groeien én al zijn activiteiten, die nu verdeeld zijn over verschillende locaties, op één plek samenbrengen.

De bouwlocatie aan de Binnen- en Buiten Kalkhaven is natuurlijk een “droomlocatie”, zegt Schippers. “We gaan nu inventariseren wat er op deze plek kan en mag en in gezamenlijkheid een architect uitkiezen. Op de circa 2.000 vierkante meter komen eengezinswoningen en appartementen.” Het ligt volgens Schippers voor de hand dat het bedrijfspand plat gaat en niet wordt herontwikkeld.

Wanneer de bouw, sloop en verhuizing gaan plaatsvinden, ligt nog niet vast. Schippers: “Maatgevend is wanneer de kades op de Staart klaar zijn. Ondertussen kunnen wij dan al de nieuwe opstallen van Dolderman gaan ontwikkelen en daarna starten met de ontwikkeling aan de Kalkhaven. Ik denk dat er de komende twee jaar al veel in gang gezet gaat worden.”

 

 

 

 

 

Geef een reactie