Actueel

reageer als eerstvr 15 mrt 2019

Ontdek de kunstateliers in Dordrecht

DORDRECHT – Dit weekend wordt de Open Atelierroute gehouden. Kunstenaars en vormgevers uit Dordrecht zetten de deuren van hun ateliers open. Zaterdag 16 maart vanaf 11.00 uur kunnen bezoekers bij Pictura aan de Voorstraat 190 terecht voor meer informatie en een plattegrond. Pictura is ook de startlocatie van de route.

Bezoekers van de Open Atelierroute kunnen van 11.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen bij de ruim zestig deelnemende kunstenaars en vormgevers. Zij tonen werken en vertellen over hun vak. Er zijn onder andere schilderijen, collages, etsen, foto’s, sierraden, glasobjecten en beelden te zien op de route. In een leegstaand atelier aan de Gravenstraat wordt nieuw videowerk van Ilja Den Hollander vertoond. Samen met werk van Wim Goossens en Seyit Battal Kurt.

Fotopresentatie

Manuela Porceddu heeft alle kunstenaars en vormgevers gefotografeerd voor de Open Atelierroute en hier twee series van gemaakt. Een serie atelierportretten in kleur en polaroids in zwart-wit. De foto’s zijn genomen in de ateliers van de deelnemers en laten de diversiteit zien die Dordrecht heeft aan kunstenaars. Op www.manuelaporceddu.nl zijn de foto’s te bekijken, maar de werken zijn ook te zien in Pictura en in haar atelier aan de Singel 222.

Rondleidingen

Er worden op zaterdag 16 en zondag 17 maart ook rondleidingen gegeven. Job Deuss, voormalig restaurator van het Dordrechts Museum, zal zaterdag 16 maart om 11.30 uur een rondleiding verzorgen en vertrekt vanaf Pictura. Masja Ottenheim, Dordtenaar 2018 en medeoprichter van DOOR, vertrekt op 16 maart om 14.00 vanaf DOOR. Frans van Lent verzorgt de rondleiding om 13.00 uur, doet dit ook op zondag 17 maart en vertrekt vanaf het Hof. Tot slot is er op zondag om 14.00 vanaf Pictura nog een rondleiding die gegeven wordt door Jan Zobel, programmamaker bij Schouwburg Kunstmin. De rondleidingen zijn gratis.

Bustour

Op beide dagen vertrekt er om 11.30 een gratis bus vanaf Pictura onder leiding van een gids naar ateliers die buiten het centrum liggen. Maximaal 20 personen kunnen deelnemen. Deze tocht duurt drie uur. Aanmelden kan via atelierroute@dordrecht.nl.

De Open Atelierroute is georganiseerd door Pictura en het Dordrechts Museum. Op de Facebookpagina van de Open Atelierroute 2019 zijn berichten te vinden van de kunstenaars en zijn er voorproefjes van hun werk te zien. (Foto: Manuela Porceddu)

Geef een reactie