Actueel

reageer als eerstvr 19 apr 2019

Op de fiets naar Milaan voor jongerenhospice

DORDRECHT – Op de racefiets naar Italië om geld in te zamelen voor het goede doel. Veertien dagen lang, acht uur per dag fietsen, is de uitdaging die Joraline Wielders te wachten staat. De 27-jarige Personal trainer uit Dordrecht gaat de tocht naar Milaan helemaal in haar eentje ondernemen. Ze start op 27 april vanaf Sportcity Dordrecht.

Op eigen initiatief en met steun van collega’s is Joraline een sponsoractie gestart voor Stichting Xenia Hospice in Leiden. Die heeft de missie om een veilige, huiselijke omgeving te creëren voor jonge mensen die intensieve, verpleegkundige en medische zorg nodig hebben. “In mijn werk heb ik dagelijks te maken met de gezondheid van mensen”, vertelt Joraline. “Veel mensen hebben zelf de mogelijkheid en de kracht om aan een betere gezondheid te werken. Ik voel me een bevoorrecht mens om als personal trainer en voedingscoach een bijdrage te leveren aan mensen die ervoor kiezen om bewust met hun gezondheid bezig te zijn. Je kunt je toch niet voorstellen dat leeftijdsgenoten of nog jonger die kans nooit meer krijgen. Ik wil een steentje bijdragen om het jonge mensen in de laatste fase van hun leven zo comfortabel mogelijk te maken. Zelf heb ik een jaar achter de rug, waarin ik besefte dat alles van de ene op de andere dag voorbij kan zijn.”

Er is een doneerwebsite en een benefietavond op woensdag 24 april. Op die avond is iedereen die Stichting Xenia een warm hart toedraagt van harte welkom. Voor 7,50 euro steun je het goede doel, krijg je een drankje en beleef je een feestelijke avond met onder andere een dj, een saxofonist en verrassend entertainment. Doneren kan op www.doneren.xenialeiden.nl (kies voor ptjoraline.nl). De benefietavond is op 24 april van 19.30 tot 22.30 uur bij Sportcity Dordrecht, Amnesty Internationalweg 25.

 

Geef een reactie