Actueel

reageer als eerstvr 18 okt 2019

Op pad in de herfstvakantie

DORDRECHT – De herfstvakantie begint morgen. Even geen school, maar tijd om leuke activiteiten te ondernemen. In Dordrecht is er genoeg te doen!

Bij The Movies draaien er leuke familiefilms. Ga op avontuur met Everest, de jonge Yeti. Tienermeisje Yi ontdekt op het dak van haar flat in Shanghai een jonge Yeti. Samen met haar vrienden maakt ze een avontuurlijke tocht om Everest terug te brengen naar zijn familie. Ook Shaun het Schaap moet iemand terug naar huis brengen. In de nieuwe film Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap krijgen ze op de boerderij bezoek van een verdwaald ruimtewezen Lu-La. Ontroerend mooi is de Nederlandse-jeugddrama Kapsalon Romy. Oma Stine is kapster en past op haar kleindochter Romy, maar als oma vergeetachtig wordt, moet Romy ook steeds meer voor haar gaan zorgen. Tot slot is er de film over hondje Trouble. De viervoeter zal een keuze moeten maken tussen een luizenleventje of het echte hondenleven.

Voor de volwassenen is er eveneens veel variatie. Joker en Downtown Abbey draaien door en het kostuumdrama Portrait de la Jeune Fille en Feu is te zien over een heimelijke liefde tussen twee vrouwen. In de serie documentaires Arts in Cinema staat in de zevende film Vincent van Gogh en hoe de kunst uit Japan voor hem een grote inspiratiebron was centraal. Meer informatie en vertoningstijden staan op www.themoviesdordrecht.nl.

Beleef de Biesbosch

Bij Biesboschcentrum Dordrecht kun je deelnemen aan excursies, rondvaarten of activiteiten. Zo is er zaterdag 19 oktober een herfstexcursie. Samen met een gids wordt er een wandeling gemaakt door het bosgebied van de Hel- en Zuilespolder. De gids geeft informatie over de omgeving en er wordt gezocht naar paddenstoelen. Zondag 20 oktober is er een krekentocht en vaar je door de Biesbosch terwijl de schipper allerlei wetenswaardigheden vertelt. Kijk voor het complete programma en prijzen op www.biesboschcentrumdordrecht.nl.

Maak je eigen verfslinger

In het Onderwijsmuseum kun je vanaf morgen een eigen verfslinger maken. Probeer zelf een Jackson Pollock of Karel Appel kunstwerk te maken. De workshop is gratis toegankelijk in combinatie met een entreeticket en wordt tot en met zondag 27 oktober dagelijks gegeven van 11.00 tot 14.30 uur.

En verder

Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en ToBe Cultuurcentrum worden er ook activiteiten georganiseerd. Zo kun je een workshop dierverzorging volgen bij Weizigt en organiseert ToBe een Kinderdag. Kijk voor tijden, tickets en data op www.weizigt.nl en www.tobe.nl. (Foto: Nationaal Park De Biesbosch)

Geef een reactie