Actueel

reageer als eerstwo 27 jun 2018

Opbrengst BNM-sponsorrit naar Geboortecentrum Rhena

DORDRECHT – Geboortecentrum Rhena in het Albert Schweitzer ziekenhuis is erg blij met een donatie van BNM Motoren. De opbrengst van een sponsorrit (op 3 juni) met 32 deelnemers bedraagt 400 euro en is feestelijk overgedragen aan het team van Rhena.

Lia Bakker runt samen met haar man Bas de motorzaak in Dordrecht. Lia: “Vorig jaar hebben wij voor het eerst een sponsorrit georganiseerd voor onze klanten, familie en vrienden. In 2017 is onze schoonzus overleden, na een liefdevolle verzorging in hospice De Patio. Daarom hebben we toen voor het hospice gereden. Dit jaar wilden we iets doen voor de kraamafdeling. In februari 2018 is ons eerste kleinkind Quinn geboren bij Rhena. Helaas moest hij twee weken na zijn geboorte weer worden opgenomen op de kinderafdeling wegens bloedvergiftiging. Gelukkig gaat het nu allemaal weer goed met hem. Door de goede zorgen van het ziekenhuis ontstond bij ons het idee om dit jaar voor Rhena te rijden.”

De geslaagde toertocht op de betreffende zondag bracht de motorrijders naar De Biesbosch. Van het inschrijfgeld ging een deel naar het beoogde doel. BNM verdubbelde dat aan het einde nog eens. Afdelingshoofd Gerard Weel van Rhena is opgetogen: “Heel erg sympathiek van de familie Bakker om aan ons te denken! Van het geld zullen we een professionele flessenwarmer aanschaffen, waarin zes flesjes voor baby’s tegelijk precies op lichaamstemperatuur worden gebracht. Op de afdeling Neonatologie hebben we er al zo een, maar bij Rhena werken we nog met magnetrons. Door deze aanschaf sluiten we weer beter aan bij de eisen en wensen op het gebied van kwaliteit en gastvrijheid.”

Geef een reactie