Actueel

reageer als eerstvr 10 aug 2018

Overnachten op het Wantij

DORDRECHT – Vanaf het begin was er bij Villa Augustus de wens om iets met het water te doen. Die wens is met de acht Waterkamers op de Admi in vervulling gegaan.

De gemeente Dordrecht heeft een haventje gegraven naast de brokstukkenmuur. Bij het hek van de tuiningang ligt nu het voormalig kantoorschip van de sleepdienst Gerrit J. Eerland uit Rotterdam, destijds onderdeel van het berging- en sleepbedrijf Smit, inmiddels overgenomen door Boskalis. Het ponton waarop het schip is gebouwd dateert uit 1903. Haar naam dankt de Admi aan de kleinkinderen van de heer Gerrit Eerland, Aad en Mia. Hoewel… het verhaal gaat ook dat de naam zou verwijzen naar het feit dat het schip ooit in het Boerengat aan de Rotterdamse Admiraliteitskade lag. Hoe het ook zij, in het Wantij krijgt de Admi nu haar tweede leven.

Kijkend uit de ramen van de kamers op het noordwesten met uitzicht op het Wantij kun je een deel van de rivieren volgen. De zonsondergang is spectaculair te noemen. De kamers aan de zuidoostkant hebben uitzicht op de moestuin. Een rustgevend tafereel: mensen die in de tuin werken en wandelen, met op de achtergrond het restaurant in het pompgebouw. Er zijn kamers in de bijgebouwen, kamers in de tuin en kamers op het water. Dan zijn er nog twee bijzondere kamers: de Giardino Segreto; een geheime tuin, met een tuinhuisje. En de Lantarenkamer met het panorama-uitzicht vanaf het dak van de toren. Deze overziet Dordrecht in een weids uitzicht. Bij helder weer is de Euromast in Rotterdam te zien.

 

 

Geef een reactie