Actueel

reageer als eerstza 7 dec 2019

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond. (Archieffoto: Thymen Stolk)

“Door de leden is positief gereageerd op parkeerregulering”, zegt Schaap. “Op wat voor manier dit kan gaan plaatsvinden moet onderzocht worden. Bewoners krijgen vervolgens een mogelijkheid geboden die ze wel of niet willen.” Dit onderzoek wordt volgens Schaap door de gemeente uitgevoerd als er door de bewonersgroep vijftig handtekeningen van belanghebbenden zijn ingediend. In januari gaat de groep hier mee aan de slag. “De decembermaand leek ons hiervoor niet geschikt, maar die handtekeningen hebben we zo binnen.”

Meedenken

De aanpak van de parkeerdruk in de wijk krijgt aan het begin van het nieuwe jaar een vervolg, laat Schaap bewoners van Sterrenburg graag weten. “We zijn er mee bezig! Het is fijn dat ons verhaal vorige week in ieder geval is gehoord, zodat er gezocht kan worden naar een goede oplossing. De gemeente gaat ook nog een informatieavond voor de bewoners organiseren”, besluit hij. De bewonersgroep kan alle hulp gebruiken om de parkeerproblematiek in de wijk op te lossen. Wie wil meedenken/helpen kan zich aanmelden bij Schaap via l.schaap@hetnet.nl of tel. 06-51518709.

 

Foto: Protest tijdens de commissievergadering op de publieke tribune van buurtbewoners die (net) buiten de betaald parkeren-zone wonen en daardoor veel parkeerproblemen ervaren.

 

 

Geef een reactie