Actueel

reageer als eerstvr 13 okt 2017

Parkeerterrein Steegoversloot bijna open

DORDRECHT – Bewoners en bezoekers kunnen vanaf zaterdag 21 oktober hun auto kwijt op het parkeerterrein Steegoversloot. De tijdelijke parkeervoorziening tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat telt 120 parkeerplaatsen. (Foto: Gemeente Dordrecht)

Vergunninghouders uit sector A en D kunnen terecht op het parkeerterrein. Ook bezoekers van de binnenstad kunnen er parkeren. In november wordt het groen geplant: heesters, ligusterhagen en negen bomen. Op het terrein krijgt ook de eerste Dordtse fietstrommel een plek. Als het gras voldoende is gegroeid gaat er in het voorjaar ook een nieuwe hondenuitlaatplaats open.

Dubbelgebruik
Het parkeerterrein is geschikt voor ‘dubbelgebruik’. ’s Avonds, ‘s nachts en in de weekends maken vooral bewoners gebruik van het terrein, terwijl overdag binnenstadbezoekers en werknemers uit de omgeving er kunnen parkeren. Dankzij dit dubbelgebruik kan de gemeente volgend jaar 25 parkeerplaatsen verhuren aan Rijkswaterstaat, dat verhuist naar het kantoor van de Rechtbank. Mede daardoor kan de rechtbank voor Dordrecht behouden blijven. Voor de definitieve invulling van de locatie achter pand Doelesteijn stelt de gemeente de komende tijd een zogenaamde ontwikkelvisie op.

Geef een reactie