Actueel

1 reactiedi 21 nov 2017

Proef met scanauto betaald parkeren

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht start een proef met het digitaal handhaven van betaald parkeren. Van 21 november tot en met 21 december rijdt er een scanauto door de stad die door de kentekenplaat te scannen controleert of er is betaald voor het parkeren. Als dat niet het geval is, controleert een handhaver de geparkeerde auto op een geldig parkeerticket. Er worden via de scanauto (nog) geen boetes uitgeschreven.

De pilot wordt ook gebruikt om parkeerdata te verzamelen. De gemeente wil onderzoeken of dankzij de scanauto meer informatie beschikbaar komt over bijvoorbeeld parkeerdruk en hoe die zich ontwikkelt per dag en per gebied. De verzamelde parkeerdata worden anoniem gebruikt en zijn niet te herleiden tot personen. Na 24 uur worden privacygevoelige kentekengegevens verwijderd voor alle scans die niet tot een naheffingsaanslag hebben geleid.

Eén reactie op “Proef met scanauto betaald parkeren”

  1. kotsziekvanpolitiek schreef:

    Tjonge, het kan weer niet op bij de gemeente, overal komen ze geld tekort en dan huren ze doodleuk zo’n scanauto! Daar hebben ze toch de dienst Handhaving voor? Of gaat het ze toch om het verzamelen van data? Ik denk het laatste!
    En de gegevens worden na 24 uur gewist, ammehoela, lees dit maar eens: https://www.parool.nl/binnenland/politie-gaat-alle-kentekengegevens-bewaren~a4540578/

Geef een reactie