Actueel

reageer als eerstma 15 mei 2017

Reanimatiecursus voor Dordtse raadsleden

DORDRECHT – Afgelopen zaterdag kwamen Dordtse raadsleden en wethouders bijeen voor een cursus reanimeren in het Stadhuis van Dordrecht. De stichting Reanimatie Drechtsteden en CDA-raadslid Inge Mous organiseerden dit initiatief als aanzet om in Dordrecht Hartveilig wonen te maken. (Foto: Thymen Stolk)

Reanimatie in combinatie met het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) maakt de overlevingskans zo’n 50 procent groter. Maar er is meer nodig, want de reanimatie moet binnen zes minuten gestart zijn en meestal lukt het de ambulancedienst niet om binnen die zes minuten ter plaatse te zijn. Dus moet de reanimatie zo snel mogelijk starten in de buurt van het slachtoffer. Daarom is een hartveilige stad van levensbelang.

Levens redden
Met Hartveilig Wonen kun je dus levens redden door acute hulp te bieden, nog vóór de ambulance ter plaatse is. Om dat te realiseren is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren en een AED bedienen. Zoals de veertig raadsleden die zaterdag de cursus volgden. Mous: “Ik vind het zo ontzettend belangrijk dat we in Dordrecht Hartveilig kunnen wonen. Daarom heb ik mijn collega-raadsleden gevraagd deel te nemen aan deze cursus. Uiteraard hoop ik dat ook steeds meer Dordtenaren de cursus reanimeren gaan volgen. Samen kunnen we Hartveilig Wonen waar maken en kun je iets betekenen voor je familie, je buren of je wijk mocht er iets gebeuren.”

Geef een reactie