Actueel

reageer als eerstdi 15 mei 2018

Ruim vijftig basisschoolklassen naar TechniekDock

DORDRECHT – De TechniekDock editie 2018 is maandag weer officieel van start gegaan in de Duurzaamheidsfabriek. Tot aan de zomervakantie komen er vijftig groepen van diverse basisscholen uit de Drechtsteden naar het gebouw op het Dordtse Leerpark voor twee uur pure techniekinspiratie. Direct na de officiële opening ging onderwijswethouder Peter Heijkoop met de leerlingen van groep 7 van de Prinses Julianaschool uit Dordrecht de fabriek in voor de TechniekDock Xperiences.

Verspreid over verschillende Xperiences rondom robots, installatiewerk, 3D-ontwerpen en duurzaamheid werken de leerlingen met echte materialen en technieken uit de praktijk. Eén van het Xperiences is het Energietransitiehuis, waar kinderen het traditionele installatiewerk zien en leren zij nieuwe manier van energie opwekken en installatietechniek in- en rondom het huis. Maar ook robots nemen een steeds grotere plek in binnen de samenleving. De kinderen besturen tijdens TechniekDock de lasrobot en ontdekken de mogelijkheden van deze robot. Daarnaast maken ze kennis met de nieuwste manieren van educatie en augmented reality.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Arriva. Hierdoor hebben alle deelnemende scholen de mogelijkheid om gratis met het openbaar vervoer naar de Duurzaamheidsfabriek te komen.

 

 

Geef een reactie