Actueel

reageer als eerstzo 25 nov 2018

Samen een eeuw vrijwilliger in De Linde

DORDRECHT – Het was woensdag feest in Verpleeghuis De Linde van het Leger des Heils aan de Bankastraat. Er zijn vier vrijwilligers die zich allemaal al 25 jaar verbonden hebben met de bewoners en medewerkers van deze locatie. Het werd gevierd met een feestelijke lunch met familie en vrienden van de vrijwilligers.

Er waren er bewoners en medewerkers aanwezig om dit bijzondere jubileum te vieren. “Het is de liefde voor de mens die maakt dat we dit doen”, aldus Cockie Bakker, één van de jubilerende vrijwilligers. “Het is voor ons ook heel bijzonder dat deze vier personen zich al zo lang met onze bewoners verbonden weten”, aldus locatiemanager Marianne Ouwendijk. “Het is voor onze bewoners en medewerkers zo waardevol dat er mensen uit de samenleving zijn die zich met veel geduld en passie voor hen inzetten. Het verrijkt hen én ons.”

Huisdiermaatjes

Bij het verpleeghuis is veel behoefte aan inzet van vrijwilligers, omdat zij net even meer tijd en aandacht kunnen besteden aan de bewoners. ”Bewoners knappen er zichtbaar van op als iemand met belangstelling vraagt naar hun dag”, zegt Ineke Hinke, contactpersoon voor de vrijwilligers van de De Linde. “Wij komen daarnaast ook graag in contact met mensen die een huisdier hebben. We geloven erin dat dit verbindend werkt en we daarmee onze bewoners makkelijker zover krijgen om even samen een wandelingetje buiten te maken.” Naast de ‘huisdiermaatjes’ is er ook dringend behoefte aan vrijwilligers die bewoners af en toe eens naar een afspraak of het ziekenhuis kunnen brengen. Maar ook andere vormen van vrijwilligerswerk zijn mogelijk in De Linde.

Wie interesse heeft, kan bellen met Ineke Hinke via tel. 6146488.

 

 

Geef een reactie