Actueel

reageer als eerstwo 17 okt 2018

Samenwerking Kunstmin en Da Vinci College start met Geluk op 13

DORDRECHT – Wat maakt Dordtenaren gelukkig? Kunstmin gaat dit samen met studenten van het Da Vinci College en HBO Drechtsteden vanaf donderdag 18 oktober uitzoeken.

Met een kick-off in het Energiehuis start morgen het project Geluk op 13. Honderdvijftig dagen lang zullen honderd studenten door de wijken en straten van Dordrecht lopen. Er zijn meer dan duizend straten met huisnummer dertien. Studenten zullen hier aankloppen en vragen wat geluk voor de bewoners betekent en hoe zij dit ervaren in de straat, wijk en stad. Ontmoetingen worden in beeld gebracht en studenten ontdekken wat het begrip geluk inhoudt door interesse te tonen in een ander.

De kick-off zal morgen bestaan uit muziekfragmenten, films, presentaties, speeches van wethouder Piet Sleeking en wethouder Peter Heijkoop en de ondertekening van het convenant.

Om studenten actief kennis te laten maken met cultuur gaan Kunstmin en het Da Vinci College samenwerken in het studiejaar 2018/2019. Het project Geluk op 13 is hier een voorbeeld van. Momenteel lopen er ook studenten stage bij de afdeling Facilitair & Events van Kunstmin. Daarnaast gaan jongeren van de sector techniek dit jaar meebouwen aan één van de programmaonderdelen van de viering van de Dordtse Synode.

Geluk op 13 is een programmaonderdeel van Kunstmin in het kader van de viering van de Dordtse Synode 400. De Dordtse Synode zocht 400 jaar geleden naar antwoorden op maatschappelijke en zingevingsvragen.

De resultaten van het project worden woensdag 20 maart 2019, de Internationale Dag van het Geluk, gepresenteerd in Schouwburg Kunstmin. Tijdens deze avond komt er ook een gelukskrant uit met verhalen van unieke Dordtenaren en zal verspreid over de stad een foto expositie van stadsgenoten te zien zijn.

Geef een reactie