Actueel

reageer als eerstwo 6 dec 2017

Santa’s staan weer te trappelen

DORDRECHT – Trek het kerstmannen (of -vrouwen)pak maar weer uit de kast! Vrijdag 22 december staat de zesde (achtereenvolgende) editie van de SantaRun weer op de agenda. Burgemeester Wouter Kolff geeft dit jaar het startschot. Vorig jaar liepen er duizend lopers mee. Het streven is om dat aantal dit jaar te evenaren.

Een funloop van ongeveer 3 kilometer door de prachtige historische Binnenstad van Dordrecht. Dat is de SantaRun. De opbrengst gaat naar het goede doel. Vorig jaar werd het mooie bedrag van 19.000 euro bij elkaar gelopen. De organisatie, de Rotary Club Dordrecht, hoopt ook dit jaar weer op een soortgelijk bedrag. Die hoop zou heel goed werkelijkheid kunnen worden. SantaRun Dordrecht heeft inmiddels flinke naamsbekendheid. “Het gaat heel goed met de aanmeldingen. We zitten inmiddels op de 250 lopers. Meestal zitten we rond deze tijd (eind november, red.) nooit boven de 100. Mensen willen eerst Sinterklaas vieren voordat ze verder kijken. Maar dit jaar leeft de SantaRun nu al behoorlijk”, weet Marc ter Haar, voorzitter van de organiserende commissie Rotary Helpt. Ter Haar is heel blij dat het evenement breed wordt gedragen. Niet alleen bij de lopers, maar ook bij de sponsoren. “Er zijn dit jaar weer bekenden bij, maar ook veel nieuwe gezichten. Dat er goede doelen aan de SantaRun zijn gekoppeld werkt overduidelijk. Als mensen eenmaal weten waar we het voor doen, werken ze graag mee.”

Winactie
Dit jaar staat de SantaRun in het teken van Spieren voor Spieren en de High Five Foundation. Daarnaast gaat de opbrengst naar ‘Rotary Helpt’ (voor lokale goede doelen). De SantaRun is voor alle leeftijden. De route mag rennend, maar ook wandelend afgelegd worden. Ook minder validen kunnen daarom best aan de SantaRun deelnemen. Meedoen? De inschrijving bedraagt 7,50 euro (inclusief kerstmanpak en startnummer, plus gratis leuke start- en finishactiviteiten). Zie alle informatie op www.rotarysantarundordrecht.nl. Dit jaar wordt tevens weer de winactie voor scholen en sportclubs gehouden waarbij zij kans maken op een cheque ter waarde van 250 euro.

Geef een reactie