Actueel

reageer als eerstma 25 mrt 2019

Schooljeugd plant honderden bomen in De Elzen

DORDRECHT – Op de jaarlijkse Boomfeestdag ging het planten van bomen in De Elzen niet door vanwege het slechte weer. Vanmorgen hebben de leerlingen van christelijke basisschool Het Kristal uit Sterrenburg een nieuwe poging gedaan en die is wel geslaagd. (Foto’s: Thymen Stolk)

Boswachterij De Elzen krijgt 1.600 nieuwe bomen. Maandag plantten vijftig scholieren er alvast een paar honderd, aan de Nieuwe Veerweg bij de Viersprong.

Minder saai

Boswachterij De Elzen is rond 1990 aangelegd. Het is bedoeld als recreatiegebied voor de Dordtenaren, maar ook als productiebos. Daarom staan de bomen er vaak nog in rechte lijnen. Veel van deze bomen zijn essen. Die komen van nature in Nederland voor en leveren waardevol hout. In de afgelopen jaren zijn heel veel essen aangetast door de essentaksterfte. De ziekte is meestal dodelijk. Veel essen zijn daarom het afgelopen jaar al gekapt. Dat biedt ruimte voor nieuwe bomen. Er is gekozen voor inheemse bomen, zoals eik, haagbeuk, beuk en lijsterbes, en wat struiken, zoals meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos en liguster. Hierdoor wordt het bos een stuk natuurlijker én minder saai. Dat is niet alleen voor mensen aantrekkelijker, maar ook voor veel dieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie