Actueel

reageer als eerstvr 8 mrt 2019

Sloop gestart bij Parkhuis

DORDRECHT – De voormalige zusterflat van Het Parkhuis, het mortuarium, het facilitaire centrum en kantoren rond het verpleeghuis aan de Haaswijkweg Oost 69A worden gesloopt. De bedoeling is dat over drie jaar nieuwbouw gerealiseerd is op de plekken waar nu gesloopt wordt. Die nieuwbouw zal ruimte bieden om alle 108 bewoners van Het Parkhuis een eigen wooneenheid te geven. Deze week is gestart met het sloopwerk. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het Parkhuis is begin jaren zeventig gebouwd. In het carré, het hart van het zorgcentrum, wonen nu zestig mensen die veelal hun kamer met een ander delen. Twee buitenlocaties van Het Parkhuis, het Merwehuis aan de Haringvliet en het Polderhuis aan de Merbau, zullen nadat de verbouwing is gerealiseerd, gesloten worden en de bewoners, respectievelijk dertig en achttien, verhuizen naar de Haaswijkweg.

Stellen

Op de plek waar het mortuarium was (Dubbelsteynlaan-Oost) en waar de zusterflat staat, verrijst nieuwbouw, waarin ook wooneenheden gemaakt worden. De gebouwen die er nu staan hebben alleen een ondersteunende functie. Het mortuarium wordt al heel lang niet meer gebruikt en komt dus niet terug na de nieuwbouw. De kantoren in de laagbouw zullen op de verdiepingen boven de wooneenheden aan de Haaswijkweg-Oost gemaakt worden. In de nieuwbouw worden negentig studio’s verdeeld over tien groepswoningen gerealiseerd. Er komen zestien tweekamerappartementen, waar eventueel ook stellen kunnen wonen, en twee grotere studio’s. Ook komt er een ruimte voor spreekuren en behandelingen. Als de nieuwbouw klaar is zullen de tweepersoonskamers in het huidige carré omgevormd worden tot eenpersoonskamers.

2021

De sloop start met de gebouwen aan de Dubbelsteynlaan en de Kamperfoeliestraat. De voormalige zusterflat blijft dit jaar nog staan. Deze is begin volgend jaar aan de beurt. De omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden die de komende jaren zullen plaats vinden. Straten in de omgeving zullen niet hoeven worden afgezet maar er zal wel geregeld bouwverkeer door gaan rijden. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwbouw voor eind 2021 gereed zijn.

 

Geef een reactie