Actueel

reageer als eerstvr 24 mei 2019

Sloop Refaja van start

DORDRECHT – Een sloopbedrijf is gestart met de ontmanteling van het voormalige Refaja-ziekenhuis. Daarna volgt in fases de sloop van het gebouw en de naastgelegen zusterflat. ABB Bouwgroep uit Sliedrecht gaat daarna op het 6,5 hectare grote terrein een ‘fraaie, groene woonwijk’ realiseren. Hoe die eruit gaat zien, moet de komende tijd nog verder ingevuld worden, vertelt verkoopmanager Lizzy van Zummeren van ABB. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het ziekenhuis werd in 1971 in gebruik genomen. Sinds midden 2017 staat het leeg. ABB kocht het terrein aan en gaat er Amstelwijck Park ontwikkelen, met een ‘gedifferentieerd woningaanbod, waaronder vrijstaande villa’s, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen’. Het nieuwbouwproject maakt op zijn beurt weer deel uit van de totale herontwikkeling van het gebied Amstelwijck.

Concept

Amstelwijck Park gaat rond de 225 woningen tellen, is de inschatting van Van Zummeren. “Er ligt nu een conceptplan, dat al aan omwonenden is gepresenteerd. De komende tijd gaan we verder uitwerken hoe het project eruit gaat zien. We zijn ook in overleg met de gemeente, die de randvoorwaarden voor het project heeft bepaald. We zullen binnenkort met meer informatie naar buiten komen voor omwonenden en andere belangstellenden. Met informatiebijeenkomsten en via de website www.amstelwijckpark.nl.”

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie