Actueel

reageer als eerstma 19 jun 2017

Spelers en muzikanten gezocht voor kerstproductie

DORDRECHT – Voor de derde achtereenvolgende keer organiseert Schouwburg Kunstmin een feelgood kerstproductie voor de hele familie. Dit jaar wordt de productie nog maffer, grootser en spannender dan de vorige keer. De voorstelling vindt plaats in de Grote Zaal van Kunstmin op 23, 24, 28 en 29 december. Op zaterdag 1 juli worden er audities gehouden.

John Buijsman speelt opnieuw de hoofdrol in deze muzikale, feelgood kerstproductie, met de naam: Het Behouden Huys. Hij is de praatgrage en fantasierijke oom die na afloop van het kerstdiner de familie aan tafel stoere verhalen vertelt. Zo wordt het alsof hij er zelf bij is geweest: een dramatische en woeste ontdekkingsreis naar de Noordpool met ijsberen die loeren op hun prooi. Ineens is de feestelijk gedekte tafel veranderd in een schip en zijn ze onderweg naar barre streken. Gelukkig zorgen brulliederen, zingend ijs en een ontluikende liefde gelukkig voor de nodige vrolijkheid.

Creatieve team
Producent Kunstmin heeft opnieuw het creatieve team aangetrokken dat ook de vorige twee kerstproducties, Scrooge (2015), De Rattenvanger van Hamelen (2016) met succes realiseerde: acteur John Buijsman, dirigent en musicus Keimpe de Jong en regisseur Carola Arons. Kunstmin werkt wederom in deze productie samen met ToBe Cultuurcentrum en Codarts Hogeschool voor de Kunsten uit Rotterdam.

Oproep
Kunstmin komt graag in contact met jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud die kunnen omgaan met teksten en die interesse hebben om te spelen in de kerstproductie Het Behouden Huys. Op zaterdag 1 juli van 12.00 tot 15.00 uur vinden hiervoor de audities plaats in het Energiehuis. Regisseur Carola Arons begeleidt deze productie. Deelname aan de auditie is gratis. Wie vervolgens wordt geselecteerd, betaalt eenmalig een bijdrage van 100 euro voor deelname aan de kerstproductie (auditanten die een cursus bij ToBe Cultuurcentrum volgen, betalen een gereduceerd tarief van 60 euro). ToBe is aangesloten bij Stichting Leergeld waardoor tegemoetkoming in het deelnamebedrag mogelijk is. Aanmelding voor deze jongerenauditie is uiterlijk 29 juni. Stuur een mail naar fransje@tobe.nl met naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en ervaring. De zender ontvangt een bevestiging per mail en een auditietekst om voor te bereiden.

Mensen tussen de 8 en 88 jaar die met kerst op het podium willen staan als acteur of muzikant in deze kerstproductie, kunnen ook een mail sturen (naar hetzelfde mailadres en met dezelfde informatie). Voor de zomervakantie volgt meer informatie over mogelijkheden tot deelname aan de kerstproductie. Deelname aan deze productie verloopt via ToBe Cultuurcentrum en bedraagt 100 euro (of 60 euro voor diegene die een cursus volgt bij ToBe Cultuurcentrum).

Geef een reactie