Actueel

reageer als eerstza 11 nov 2017

Sporten en bewegen met Sint en Piet

DORDRECHT – Kinderen van twee tot en met zes jaar kunnen op zondag 26 november samen met Sint en Piet, én hun vader en moeder, komen sporten en bewegen in de DeetosSnel-hal Crabbehof. De GGD en Dordt Sport organiseren dan weer het Sinterklaas Beweegfeest.

Het Sinterklaas Beweegfeest wil kinderen laten ervaren hoe leuk bewegen is. Projectleider Michelle Stoel van de GGD: “Je hebt er veel profijt van als je op jonge leeftijd aanleert dat gezond eten en bewegen de normaalste zaak van de wereld zijn. Op het Sinterklaas Beweegfeest kan geproefd worden van het brede beweegaanbod dat Dordrecht in huis heeft voor de allerjongsten. Maar het is natuurlijk vooral ook plezier maken. Kinderen kunnen over daken klimmen en klauteren, er is een pietendisco en ze kunnen meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten. In plaats van pepernoten zijn er gezonde sinterklaashapjes om zelf te maken. Dit is de zevende editie van het Sinterklaasfeest en er is altijd enorm veel belangstelling voor. Ik raad iedereen aan zich snel aan te melden.”

Tijden en aanmelden

Het Beweegfeest wordt ondersteund door Dordt Sport. Sportverenigingen en andere lokale partijen leveren ook een bijdrage aan het feest. Aanmelden kan voor twee tijdvakken: van 10.30 tot 12.00 uur of van 13.30 tot 15.00 uur. Dit kan via de site van de Dienst Gezondheid en Jeugd (waarvan de GGD onderdeel is): www.dienstgezondheidjeugd.nl/sinterklaasbeweegfeest.

 

 

 

 

Geef een reactie