Actueel

reageer als eerstzo 18 jun 2017

Stoomboilers bij Chemours

DORDRECHT – Chemours heeft bij de Omgevingsdienst Haaglanden een vergunning aangevraagd voor het exploiteren van een chemische fabriek en het plaatsen van twee stookinstallaties met stoomboilers. Het betreft hier een vergunning voor de vervanging van de gasturbine van het bedrijf voor een stoomturbine. HVC levert de stoom aan de chemische fabrikant. In februari vorig jaar ondertekenden Chemours en HVC een overeenkomst voor de samenwerking die tot verduurzaming zal leiden. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De stoomboilers dienen als back-up van de stoom die Chemours gebruikt voor haar productieproces. Daarnaast is het een reserveopslag voor het warmtenet waarmee HVC 33.000 huishoudens in Dordrecht verwarmt. De huishoudens krijgen met de stoomboilers een betrouw warmtenet. Het energetisch rendement wordt met de nieuwe installatie tevens verhoogd zodat HVC een dubbele hoeveelheid stoom zal gaan leveren.
De omschakeling van gas naar stoom bespaart bij Chemours fossiele brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk. Ook de huishoudens en bedrijven die op het warmtenet aangesloten worden zorgen voor een verlaging van de CO2-uitstoot. Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. In 2020 moet de stad twintig procent van de energie duurzaam opwekken.

Geef een reactie