Actueel

reageer als eerstwo 5 dec 2018

Tijdelijke ingang voor Stadsbibliotheek

DORDRECHT – De Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt gaat verbouwen. Vrijdag 7 december zal de voordeur tijdelijk dicht gaan. Vijf weken lang zal de aannemer bezig zijn aan de voorzijde van het gebouw. De bibliotheek is dan bereikbaar via de ingang aan de zijkant waar ook de boekenbus is. Die is te bereiken via de Vleeshouwerstraat of het Buddingh’plein. Op zaterdag 5 januari zal de bibliotheek wel de hele dag gesloten zijn ( Archieffoto: Thymen Stolk )

Verschillende ruimtes zullen aangepakt worden in de komende vijf weken. De studiezaal wordt omgebouwd tot DigiTaalLab. Dat wordt een plek voor workshops. In het nieuwe jaar zal de  studiezaal te vinden zijn op de bovenverdieping. De Blauwe Kamer krijgt een grotere doorgang. De entree krijgt een metamorfose en leescafè Americain wordt gebouwd. Een plek waar de bibliotheek gaat samenwerken met Philadelphia.

Bezoekers kunnen te maken krijgen met geluidsoverlast. Op de eerste verdieping vinden er werkzaamheden plaats aan het sanitairblok. Bij de balie worden er gratis oordopjes aangeboden.

De Bibliotheek Aanzet wil de wereld van mensen groter maken. Aanzet wil inspireren, kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheden en digitale vaardigheden en een ontmoetingsplek creëren. Om die ontwikkeling goed door te kunnen maken, moet het pand nu anders ingericht worden.

De Bibliotheek AanZet neemt nog steeds actief deel aan de planontwikkeling voor het nieuwe stadskantoor aan de Spuiboulevard. Met de verbouwing aan de Groenmarkt wordt de periode tot de oplevering van het nieuw te bouwen stadskantoor overbrugd.

De bibliotheek zal bezoekers via de website en social media op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Geef een reactie