Actueel

reageer als eerstza 22 feb 2020

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over. (Foto: Thymen Stolk)

De ruimte was zodanig verouderd, dat de ruimte niet meer voldeed aan de eisen van vandaag de dag, leggen Mirjam en Judith uit. Een verbouwing was de enige optie. Mirjam: “Daar is iedereen die hier bij de praktijk werkzaam is ook echt bij betrokken geweest.” Gezamenlijk keek het team, dat twee huisartsen telt, drie assistentes, en vier praktijkondersteuners, naar de wensen en eisen. Judith: “Van daaruit is het plan opgesteld. Het wordt een moderne, maar warme praktijk, waarbij alle spreekkamers aan één kant komen. Er is bij de indeling ook nagedacht over de privacyregels voor de patiënten, want de balie is nu afgesloten van de wachtkamer, zodat patiënten ongestoord hun verhaal kunnen doen. Er worden veel natuurlijk materialen gebruikt, waardoor het een warme sfeer krijgt, en alle ruimtes zullen beter afgestemd zijn op de werkzaamheden die er worden verricht.”

Teambuildingsactiviteit
De verbouwing zou niet zomaar klaar zijn, dat was al snel duidelijk. “Alles wat er zat moest gesloopt worden. Dat hebben we ook met zijn allen gedaan, als een soort teambuildingsactiviteit”, zegt Mirjam gekscherend. “Was best leuk om zo met elkaar bezig te zijn.” Ook de verhuizing uit het pand naar het tijdelijke onderkomen is door de teamleden zelf opgepakt. Judith: “We hopen in mei de vernieuwde praktijk te kunnen betrekken. Tot die tijd zijn we gevestigd in de ruimtes van de huisartsenpost in het ziekenhuis. Alleen het inloopspreekuur, dat we normaal gesproken tussen acht en half negen hadden, kan hier niet doorgaan, maar verder bieden we al onze diensten aan zoals onze patiënten dat van ons gewend zijn.” Voor sommige mensen betekent het dat er misschien wel wat meer gereisd moet worden, maar parkeergelegenheid is in de buurt, buslijn 2 en 7 stoppen voor de deur van de huisartsenpost en er zijn patiënten die ook gebruik kunnen maken van de Drechthopper of E-Wheels. Judith: “Onze patiënten benaderen we uiteraard als er nieuwe informatie te melden valt, bijvoorbeeld als we de openingsdatum van het nieuwe pand hebben vastgesteld. Ook is het mogelijk om nieuws over de verbouwing te volgen via onze website.” Op 20 januari hebben de medewerkers hun intrek genomen bij de huisartsenpost. Mirjam: “We zijn hier bij de huisartsenpost met open armen ontvangen, en we zijn heel dankbaar dat we vanaf deze plek onze diensten kunnen blijven aanbieden. Toch zal het heel fijn zijn als we straks weer kunnen terugkeren naar onze oude, vertrouwde, maar vernieuwde stek.”

Tijdelijke adres: Huisartsenpost Albert Schweitzerziekenhuis Dordrecht, Albert Schweitzerplaats, Dordrecht. Bereikbaar via mail, balie@hastadspolders.nl of telefoonnummer: 078- 6168100
Site praktijk: stadspolders.uwartsonline.nl.

Geef een reactie