Actueel

reageer als eerstdo 11 jul 2019

Verfrissende pitstop in de polder

DORDRECHT – Middenin de Dordtse polder staat sinds begin juni deze verfrissende voorziening. Huib de Bruijn heeft voor zijn woning aan de Wieldrechtse Zeedijk 23 een leuk zitje gemaakt en een automaat met gekoelde frisdrank en candybars neergezet. Toeristen en wielrenners kunnen er even opladen en bijtanken. (Foto: Thymen Stolk)

De Bruijn, in het dagelijks leven werktuigbouwkundig instructeur, kwam op het idee tijdens een roadtrip in de VS. “Daar heb je overal onderweg kleine horecadingetjes, waar je even een snack of koud drankje kunt halen. Ik dacht: dat is leuk voor thuis, want hier is in de wijde omgeving niets te krijgen. Eerst dachten we aan een terras achter ons huis, maar dan moet je er tijd en een flink bedrag in investeren. Ik wilde liever iets waar je zelf niet bij hoeft te blijven. Op Marktplaats heb ik deze automaat gevonden. We proberen het eerst met eentje. Ik heb natuurlijk eerst uitgezocht hoe dat zit met eventuele vergunningen, maar die blijken sinds een versoepeling van de regels in 2014 niet meer nodig te zijn.”

Per dag strijken pakweg vijf of zes fietsers neer bij de pitstop. “Nee, rijk word ik er niet van, maar daar is het ook niet voor bedoeld. Je moet het meer zien als geinige service voor mensen die hier voorbij komen.” Tip voor de dorstige fietser: je kunt alleen met contant geld betalen bij de automaat.

 

 

Geef een reactie