DORDRECHT – Het restaurant van Verhage in Stadspolders is na een ingrijpende verbouwing weer open voor gasten. De horecazaak in Winkelcentrum Bieshof is ruim twee keer zo groot geworden, voorzien van een volledig nieuw interieur, een volwaardige ijssalon met ambachtelijk schepijs en een lunchroom. (Foto’s: Verhage)

Walter en Anita Weeda, die al ruim 25 jaar aan het roer staan bij Verhage in Dordrecht, staan te trappelen om hun gasten weer te verwelkomen: “We gaan onze gasten verrassen wanneer ze ons restaurant binnenstappen. Een allround eetgelegenheid waar je lekker kan eten in een huiselijke sfeer. Niet langer alleen het klassieke snackassortiment, maar ook verse sandwiches, tosti’s, schepijs, gebak en goede koffie. We zijn heel nieuwsgierig naar de reacties!”

Bouwkundige uitdaging

Om deze verbouwing te realiseren moesten de nodige bouwkundige hindernissen genomen worden. Wesley Fok, directeur bij de Verhage Horeca Groep: “Samen met onder andere Altera Vastgoed, Bakker Bouw en Onderhoud en Aluverre Gevelbouw hebben we een enorme krachttoer geleverd door het paviljoen uit te breiden, met als bijzonderheid dat de nieuwe vliesgevel is aangesloten op de bestaande, stalen vliesgevel. Dat zijn een hoop technische termen, maar losjes vertaald komt het neer op een uitzonderlijk sterk staaltje bouwkunst. Mijn dank is dan ook groot dat deze partijen, net als de overige betrokken partners, samen met ons dit avontuur wilden aangaan.”

43 restaurants

Verhage is een franchiseformule die werd opgericht in 1967. In ruim vijftig jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot een volwaardige fastserviceketen met 43 restaurants, allemaal geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers.