Actueel

reageer als eerstdo 1 feb 2018

Vernieuwd Cultuurmenu.nu

DORDRECHT – De nieuwe website Cultuurmenu.nu is vandaag gelanceerd. Cultuurmenu.nu is dé plek waar het cultureel aanbod voor alle basisscholen én het speciaal onderwijs in de regio online wordt gepresenteerd. Het Cultuurmenu zet in op leren over cultuur, door cultuur en met cultuur. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van het cultureel (zelf)bewustzijn en hedendaagse vaardigheden. Zo kunnen leerlingen van groep 5 en 6 in Het Hof van Holland een spel doen waarbij ze van alles leren over de geschiedenis (Foto).

Het vernieuwde Cultuurmenu is tot stand gekomen in een samenwerking van het Servicebureau Onderwijs & Cultuur met Dordtse basisscholen en culturele organisaties in opdracht van de gemeente Dordrecht. Het Cultuurmenu bestaat uit een gratis deel waarbij de leerlingen op bezoek gaan bij de culturele organisaties of op school een actieve workshop krijgen die aansluit bij het thema in de klas. Daarnaast biedt het Cultuurmenu nog de verleiding: dit is een onbeperkte keuze van betaalde culturele activiteiten.
Het vernieuwde cultuurmenu is gerealiseerd in samenwerking met de Gemeente Dordrecht, basisscholen van de schoolbesturen H3O, Skoba en OPOD en de culturele organisaties Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland, Huis van Gijn, Nationaal Onderwijsmuseum, Schouwburg Kunstmin en Popcentrale en ToBe cultuurcentrum in het Energiehuis.
Een van de wensen van de basisscholen was dat het vervoer van de leerlingen naar de culturele organisaties bij het Cultuurmenu zou worden inbegrepen. Het vernieuwde Cultuurmenu beschikt over een gratis openbaar busvervoerregeling met Arriva Nederland voor alle groepen.

Geef een reactie