Actueel

reageer als eerstvr 1 dec 2017

Vleermuizen bewonen sloopflats

DORDRECHT – De eerste van acht portiekflats in Wielwijk is in oktober gesloopt. Twee anderen staan al leeg; althans wat betreft menselijke bewoning betreft. Directeur Dennis Gerlof van Woonbron Dordrecht heeft ontheffing aangevraagd op het verbod voor het opzettelijk verstoren van de rustplaats van de gewone dwergvleermuis, waarvan kolonies in of aan verschillende flats zijn neergestreken. “We hebben al verschillende kastjes aan kopgevels van andere flats in de wijk gehangen, in de hoop dat de vleermuizen zullen verhuizen,” aldus Gerlof. (Foto: Thymen Stolk)

De sloop heeft alles te maken met de herstructurering van de wijk die in 2009 als Beeldskwaliteitplan door de gemeente en Woonbron is opgesteld. Gerlof: “Om de kwaliteit van de wijk te verbeteren hebben we besloten dat het Wielwijkpark zal worden doorgetrokken naar het Admiraalsplein. Wij zullen de grond langs de M.H. Trompweg, waar nu de portiekflats staan, verkopen aan de gemeente die er samen met een projectontwikkelaar de Tromptuinen gaat aanleggen. Op dit moment zijn we bezig met de aanbesteding ervan.”

Weg verlegd

Behalve de flats aan de M.H. Trompweg gaan ook enkele flats aan de Admiraal de Ruyterweg tegen de vlakte. Deze worden op dit moment tijdelijk bewoond. “Als alle flats gesloopt zijn kan de M.H. Trompweg verlegd worden. De doorgaande weg wordt dan naast de A16 aangelegd. Hier komen geen nieuwe woningen terug. Op andere plekken in het gebied zullen nieuwbouwwoningen komen. Dit zijn woningen in een ander segment om de wijk meer gemêleerd van samenstelling te maken. Bewoners van de flats die gesloopt worden, zijn allemaal op de hoogte gesteld en weten wanneer zij zullen moeten verhuizen. Ze krijgen een verhuiskostenvergoeding en zoeken in principe zelf andere woonruimte.” De directeur besluit: “De bewoners hebben wel een urgentieverklaring gekregen. Mocht het hen desondanks niet lukken te verhuizen, dan zullen wij bemiddelen.

 

Geef een reactie