Actueel

reageer als eerstwo 19 sep 2018

Voetbalwedstrijd voor Kika

DORDRECHT – Spelers van FC Dordrecht bezochten dinsdag 18 september een aantal scholen van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD). Op 26 september zijn de overige locaties aan de beurt en worden de leerlingen enthousiast gemaakt voor de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ die een mooi bedrag voor stichting Kika moet opleveren.

OPOD en FC Dordrecht werken al enkele jaren samen. Dit jaar heeft OPOD de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ ‘geadopteerd’ voor het goede doel. Leerlingen uit groep acht van de diverse locaties van OPOD in Dordrecht besloten dat de opbrengst van de wedstrijd dit jaar ten goede moet komen aan stichting Kika die strijd tegen kinderkanker. Speler Omran Haydary vertelde afgelopen dinsdag op OBS De Bever over zijn leven als voetballer en er werden volop vragen gesteld. Omran gaf tot slot een demonstratie op het schoolplein en promootte de adoptie-wedstrijd.

De wedstrijd vindt 19 oktober plaats. Er zijn 700 plekken op de tribune beschikbaar voor zoveel mogelijk leerlingen van OPOD, hun ouders en andere familieleden. Voor, tijdens en na de wedstrijd zullen er activiteiten zijn, waarmee ook geld wordt opgehaald voor Kika. Zo worden er de komende tijd voor een klein bedrag entreekaartjes verkocht op de scholen, is er een collecte bij binnenkomst in het stadion en mogelijk wordt er een benefietdiner georganiseerd. Daarnaast zijn de leerlingen hard bezig met het instuderen van het lijflied van de club; ‘Een Dordtenaar zal altijd blijven zingen’. Zanger Jan van Est brengt een bezoek aan de wedstrijd en zal samen met de leerlingen het lied zingen om de spelers aan te moedigen. (Foto’s: Thymen Stolk)

 

Geef een reactie