Actueel

reageer als eerstvr 30 jun 2017

Voorlopig geen verplichte koopzondag

DORDRECHT – Tijdens een informatieavond voor ondernemers in Winkelcentrum Sterrenburg heeft eigenaar van het centrum, Wereldhave, bekend gemaakt dat de boete voor het niet opengaan op zondag is opgeschort. Arien van Pelt van de gelijknamige kapperszaak: “Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Het haalt de druk van de ketel. De opschorting geldt echter tot de nieuwbouw. Afhankelijk wanneer die gaat starten zal het probleem zich vermoedelijk weer aandienen.” (Archieffoto: Thymen Stolk)

Verschillende ondernemers in het winkelcentrum hebben problemen met de maandelijkse winkelopening op zondag. Dan wel uit principiële overwegingen dan wel omdat ze geen medewerkers hebben die op deze dag kunnen werken. Ook wegen de kosten van de opening niet voor elke ondernemer op niet tegen de inkomsten. Kapper Van Pelt heeft momenteel net genoeg medewerkers om de zaak in de binnenstad op zondag open te doen. “Ik kan echter niemand verplichten om op zondag voor mij te gaan werken. Bijna al mijn medewerkers werken al jaren bij ons. Die kan ik niet voor een voldongen feit zetten. Natuurlijk ben ik mij wel aan het voorbereiden op een verandering in de toekomst. Feit blijft wel dat je voor een knipbeurt op zondag niet meer geld kan vragen dan op dinsdag. Terwijl het uurtarief twee keer zo hoog is.”

Eigenaar Wereldhave heeft op de informatieavond vorige week aangegeven in september de verbouwingsplannen voor Winkelcentrum Sterrenburg te zullen presenteren.

Geef een reactie