Actueel

1 reactieza 18 nov 2017

Voorstraat West en Grote Spuistraat vieren dertig jaar autovrij

DORDRECHT – Op de Voorstraat West en de Grote Spuistraat wordt zaterdag 25 november een bijzonder feest gevierd. Dan is de winkelstraat namelijk dertig jaar autovrij. Het wordt gevierd met proeverijen, modeshows, demonstraties, winacties en kortingen. Ook kunnen bezoekers kans maken op één van de drie cadeaupakketten ter waarde van 250 euro en zijn er goodybags voor de eerste 250 vroege vogels.

Het autovrij maken van de Voorstraat West zorgde voor een mooie, brede winkelstraat waar het prettig winkelen is. Onder het motto ‘Ontdek, proef en geniet’ nodigen winkeliers iedereen uit om een kijkje te nemen in de meer dan honderd unieke winkels die het winkelgebied vandaag de dag rijk is. Food, fashion, beauty, luxe, hip design, vintage, muziek, interieur, speelgoed, bloemen en meer: de Voorstraat West heeft het allemaal.

Hectisch

Het is bijna niet voor te stellen hoe anders het was. “Vroeger was het een hele hectische bedoening hier’, vertelt Bernd Wurslin, eigenaar van Watch This die sinds zijn jonge jaren woonachtig is op de Voorstraat West. “Het was propvol. Iedereen moest zoeken naar een plekje voor de auto en fietsen was echt gevaarlijk. Gezellig winkelen was er in ieder geval niet bij. Gelukkig is dat nu wel anders!”

Knipoog naar jaren ‘80

De knipoog naar de jaren ‘80, toen het besluit genomen werd om de straat autovrij te maken, zal 25 november zeker te zien en te horen zijn. Wie de vijf verstopte jaren 80-items vindt, maakt kans op één van de drie cadeaupakketten ter waarde van 250 euro. En kom je verkleed als een popartiest uit de jaren ‘80 dan maak je zelfs extra kans. Uiteraard zullen de swingende eighties-hits niet ontbreken.

Winkels pakken uit

In veel winkels is iets leuks te doen. Zo is er een koffie- en theeproeverij bij Simon Lévelt, een wedstrijd spijkerbroekhangen bij Jojo jeans, kunnen kinderen een kindertattoo halen bij Tattoo Mick, zijn er modeshows bij Stijlvol en bruidsmake-overs bij Hip! Weddingdesign, kun je een kerstballenpakket winnen bij De Kekkestek en nog veel meer. Op de Facebook-pagina van de Voorstraat West is alles te lezen over de winacties en activiteiten.

 

Eén reactie op “Voorstraat West en Grote Spuistraat vieren dertig jaar autovrij”

  1. kotsziekvanpolitiek schreef:

    Na 30 jaar een fietsvrije Spuistraat/Voorstraat zou ook prettig zijn, het aantal fietsers dat de regels aan de laars lapt loopt de spuigaten uit, het lijkt wel of fietsers denken dat verkeersregels niet voor hen gelden!

Geef een reactie