Actueel

reageer als eerstdi 13 mrt 2018

Wartburg-meiden zijn Vakkanjers

DORDRECHT – Het meidenteam van het Wartburg College uit Dordrecht heeft maandag de regiofinale van Vakkanjers Pioneer in Soest gewonnen en daarmee een plek in de landelijk finale in de wacht gesleept. De Dordtse Vakkanjers scoorden met hun zelfgebouwde informatiezuil voor een magic fountain de meeste punten. Er was nog meer succes voor Wartburg College: het tweede team van de Dordtse school eindigde als nummer twee en gaat ook door naar de finale.

Met Vakkanjers, een educatief programma voor vmbo en mbo, werken de deelnemers in teams aan een technische en maatschappelijk relevante opdracht, elk jaar voor een nieuwe opdrachtgever. Vorig jaar was dat het Rode Kruis, dit jaar is dat de Unie van Waterschappen. “Het regent steeds vaker en harder in Nederland”, zegt dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen. “Dat water proberen we op allerlei manieren op te vangen en af te voeren, om overstromingen te voorkomen. Daarom roepen we ook de hulp in van de Vakkanjers. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk.”

De Vakkanjers hebben de afgelopen maanden gewerkt aan hun opdracht: bedenk een oplossing die wateroverlast tegengaat of een slimme toepassing voor het gebruik van opgevangen regenwater. De beste teams uit de regiofinales plaatsen zich voor de landelijke finale waar ze hun prototype pitchen voor jury en publiek. Het eindevent Vakkanjers LIVE is op 14 juni. Meer informatie via www.vakkanjers.nl.

Geef een reactie