Actueel

reageer als eerstwo 16 jan 2019

Wellant College helpt Wishing a Wonder

DORDRECHT – 209 eerstejaars leerlingen van het Wellant College deden dinsdag 15 januari mee aan ‘plogging’ voor stichting Wishing a Wonder. Afval opruimen tijdens het joggen. Dit deden zij in Stadspolders, Dubbeldam en de Vogelbuurt.

Patricia Klaassen van de stichting vroeg de school om mee te doen met de actie. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen sportief bezig zijn, iets voor het milieu doen en zich inzetten voor een ander en wilde graag helpen. Vuilniszakken en afvalgrijpers werden beschikbaar gesteld door Duurzaamheidscentrum Weizigt. Ouders, buurtbewoners en andere bekenden konden de leerlingen sponsoren per item of een vast bedrag. De leerlingen vonden het leuk om te doen en deden sportief mee. Hoeveel geld er is opgehaald is nog niet duidelijk.

De opbrengst voor Wishing a Wonder zal gebruikt worden om lesmateriaal te maken over vruchtbaarheid en IVF en duurzaamheid om dit onder de aandacht te brengen bij jongeren. Verder wil Patricia Klaassen met haar stichting vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen psychisch en financieel ondersteunen. (Foto’s: Thymen Stolk)

Geef een reactie