Actueel

reageer als eerstwo 12 jul 2017

Woning aan Admiraalsplein gesloten wegens illegale prostitutie

DORDRECHT – Een woning aan het Admiraalsplein moet van burgemeester Van der Velden dicht, omdat er in het pand illegale prostitutie plaatsvindt. De woning is gesloten van 7 juli tot en met 6 oktober. De eigenaar van de woning was al eerder gewaarschuwd. Tijdens controles bleek dat de werkzaamheden niet stopten. Sluiting van een woning is een serieuze afweging die een burgemeester niet zomaar neemt.

Het is verboden om een seksinrichting of escortbedrijf te hebben zonder vergunning. In Dordrecht is aan drie bedrijven een vergunning verleend. In Dordrecht mag aan maximaal tien bedrijven een vergunning worden verleend. Voor de woning gold dat er geen vergunning was afgegeven en dat de aanwezige dames niet ingeschreven staan op het Admiraalsplein in het Gemeentelijke Basisregister van de gemeente. Bij controles is geconstateerd dat de dames tegen betaling seksuele handelingen verrichten en dat is verboden.
Op illegale prostitutie is de gemeente streng. Dit ter bescherming van de prostituee, de omgeving en andere betrokkenen. Illegale prostitutie wordt gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen op getreden wordt. Illegale prostitutie kan gepaard gaan met georganiseerde criminaliteit, mensenhandel en uitbuiting.

Dordrecht pakt aan
Veiligheid en leefbaarheid zijn belangrijke voorwaarden voor een aantrekkelijke stad. Daarom zet Dordrecht niet alleen in op het aanpakken van overlastgevers en het terugdringen van criminele activiteiten als inbraken en diefstallen. Er is de komende jaren ook meer aandacht voor de georganiseerde criminaliteit via de aanpak Ondermijning. Burgers die een vermoeden hebben dat er ergens illegaal wordt gegokt, dat er mogelijk hennep wordt geteeld, er drugshandel plaatsvindt, dat er illegale prostitutie, mensenhandel en arbeidsuitbuiting plaats heeft of misschien sprake is van heling kunnen dit melden. Zij kunnen een bericht sturen naar ondermijning@dordrecht.nl of contact opnemen met de politie (tel. 0900-8844). Of via het meldformulier op www.politie.nl. Liever anoniem blijven? Maak dan een melding via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Geef een reactie