Actueel

reageer als eerstdi 9 okt 2018

Zeehavenbedrijf breidt uit

DORDRECHT – ZHD Stevedores (Zeehavenbedrijf Dordrecht) breidt zijn activiteiten in Dordrecht uit met een nieuwe locatie aan de Prins Willem Alexander-kade. Het terrein heeft een oppervlakte van circa 8 hectare, een kadelengte van 400 meter en een diepgang van 9,45 meter. Wick Bornet (directeur van Bornet Groep Rotterdam BV, moederbedrijf van ZHD) en Allard Castelein (president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam) zetten vorige week vrijdag hun handtekening onder de uitgifteovereenkomst. Het terrein zal vanaf 2020 klaar voor gebruik zijn. (Foto: Ries Wendel de Joode)

Gelijktijdig werd ook de ‘ontwikkelovereenkomst Wilhelminahaven’ ondertekend. Hierdoor blijft de optie bestaan dat ZHD vóór 2021 de bedrijfsactiviteiten kan uitbreiden door zo’n 10 hectare van de Wilhelminahaven, grenzend aan de al bestaande terminal van circa 20 hectare, te dempen. “We zijn verheugd dat we deze overeenkomsten met ZHD Stevedores hebben gesloten”, aldus Castelein. “De uitgifte past in ons streven om de bestaande haventerreinen in Dordrecht Inland Seaport te revitaliseren met daarbij aandacht voor circulaire economie, duurzaamheid en watergebonden bedrijvigheid. Daarnaast sluit de uitgifte aan bij onze commerciële strategie om economische en maatschappelijke waarde te creëren door middel van duurzame groei die we samen met onze klanten willen realiseren.” Bornet: “Deze extra bedrijfslocatie stelt ZHD Stevedores in staat tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan watergebonden terreinen voor open en overdekte opslag. In 2018 viert ZHD Stevedores zijn 50-jarig jubileum. De ondertekening van deze contracten onderstreept onze lange termijnvisie en de investeringsbereidheid van ons familiebedrijf.”

Vierde generatie

ZHD Stevedores is een onafhankelijk, privaat stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. Daarnaast is het met zelfvarende drijfkranen actief in Rotterdam. ZHD Stevedores is specialist in op- en overslag van droge bulkproducten, stukgoed, coils (staalrollen) en containers. Alain Bornet vertegenwoordigt de vierde generatie van het familiebedrijf.

 

Op de foto: Ondertekening van het contract tussen ZHD Stevedores en Havenbedrijf Rotterdam. Van links naar rechts: Alain Bornet (ZHD), Wick Bornet (ZHD), Allard Castelein (HbR) en Jeroen Steens (HbR)

Geef een reactie