reageer als eerstvr 29 dec 2017

Een groothandel voor elk klusproject

Tegenwoordig is alles via internet te bestellen. Ook de benodigde bouwmaterialen bestelt u eenvoudig online. Houthandelonline is de groothandel voor particulieren en zakelijke gebruiker. Wij zijn een webshop met een zeer uitgebreid assortiment aan hout- en plaatmateriaal. Gaat u aan de klus? Dan bestelt u bij ons eenvoudig alle materialen die u nodig heeft. Zo kunt u snel met de verbouwing of het nieuwe tuinproject beginnen en deze klus ook spoedig uitvoeren. In onze webshop kunt u terecht voor tuinhout, hardhout, vuren, red cedar, douglashout en allerlei soorten plaatmateriaal. Ook is ons assortiment bouwmaterialen heel breed. Te denken valt aan vensterbanken, stukadoorsmateriaal, Fermacell en dakmateriaal. U kunt ervan op aan dat wij enkel producten van beste kwaliteit verkopen. Uiteraard houden wij het assortiment actueel. Als experts op het gebied van hout- en bouwmaterialen voorzien wij u graag van deskundig advies en doen wij net dat stapje extra, zodat u verzekerd bent van het beste en het mooiste hout. In dit artikel informeren wij u over ons zeer uitgebreide assortiment.

Eigenschappen van hout

Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen zoals geur, structuur, buigsterkte, treksterkte, duurzaamheid en hardheid. Het is daarom verstandig om u goed te laten informeren of de gekozen houtsoort aansluit bij uw toepassing. Wanneer het hout onjuist is toegepast, verkeerd is opgeslagen of niet op juiste wijze gemonteerd wordt, kan hout vervormen of gaan scheuren. Hout wordt geleverd in standaard handelsmaten. Wanneer u hout of plaatmateriaal gaat bestellen, is het altijd verstandig om 10 tot 15 cm afval in te calculeren. Dit omdat hout temperatuur- en vochtigheidsafhankelijk is. Ook kunnen er kleurverschillen optreden. Plaatmateriaal is verkrijgbaar in verschillende fineerkwaliteit. Per product heeft u de keuze uit verschillende fineerkwaliteiten. Dit staat bij iedere plaat vermeld, zodat u weet welke kwaliteit u in het winkelmandje stopt.

Welke klus staat bij u in de planning?

Met een eigen huis bent u nooit klaar want een huis heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Er zijn zoveel klussen te bedenken. Als u wilt gaan verbouwen of de kozijnen moeten hoognodig worden vervangen, bent u bij ons aan het juiste adres voor bevestigingsmateriaal, isolatiemateriaal, gipsplaten en dakmaterialen. Een kozijn maken doet u eenvoudig met ons voorgeschilderde kozijnhout. In onze collectie vindt u profielen, glaslatten, bouwpakketten en meer. Als u meer licht in huis wilt, hebben wij diverse dakramen. Is het tijd voor nieuwe gevelbekleding? Dan vindt u bij ons kunststof gevelbekleding als Rockpanel en Trespa. Bovendien kunt u de gevel ook bekleden met hout. Red Cedar en rabatdelen zijn bijvoorbeeld geschikt als gevelbekleding. U kunt het zo gek niet bedenken maar voor elke klus hebben wij het juiste materiaal. Bestel vandaag nog uw tuinhout en wij leveren snel bij u in Dordrecht of omgeving.

Plaatmateriaal

Op het gebied van plaatmateriaal heeft u de keuze uit houtachtige vezelplaten en cementgebonden vezelplaten als Cempanel. Iedere type plaatmateriaal heeft zijn eigen specifieke toepassingsgebied. Bekende en veelgebruikte platen zijn underlayment en MDF. Deze platen kunt u voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Underlayment wordt veel gebruikt om wanden en vloeren mee te dichten. Dankzij de messing en groef bij underlayment kunnen de platen gemakkelijk in elkaar worden geschoven. MDF-platen hebben wij voor binnen- en buitengebruik. Als u op zoek bent naar de juiste plaat voor gebruik in vochtige ruimtes, adviseren wij om te kiezen voor vochtwerende MDF-platen.

Materiaal voor tuinprojecten

Tuinhout hebben wij van allerlei houtsoorten en in verschillende afmetingen. Een populaire houtsoort voor in de tuin is douglashout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht verkleurt deze tint naar een oranje tot geelbruine gloed. Deze warme uitstraling is erg geliefd. Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Ons assortiment douglashout is zo uitgebreid dat er altijd een geschikt product voor u tussen zit. Naast balken shopt u bij ons ook rabatdelen, sponningdelen, potdekselplanken en vlonderplanken van douglas. Overige geschikte houtsoorten voor tuin- of buitengebruik zijn bijvoorbeeld hardhout en red cedar. Hardhout als Azobé hout is erg duurzaam en daardoor het juiste hout voor het maken van een beschoeiing.

Bescherm het hout

Indien uw een nieuw tuinproject nog wilt beschermen, zit u ook goed bij groothandel Houthandelonline. Uw nieuwe tuinproject maakt u af met één van onze buitenbeitsen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Met Aidolbeits zijn de schutting, het tuinhuis of de pergola extra goed beschermd tegen schimmel, algen en vergrijzing. Sommige mensen kiezen er bewust voor om het hout te laten vergrijzen. Dit kan heel mooi zijn maar u heeft niet de garantie dat het hout overal op dezelfde manier vergrijst. In de praktijk komt het voor dat er kleurverschillen in het hout optreden waardoor de vergrijzing minder fraai uitpakt als gehoopt. Om dit te voorkomen, zou u het hout grijs kunnen beitsen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij dé groothandel voor elke bouwklus: www.houthandelonline.nl.

 

 

Reacties zijn gesloten.