reageer als eerstdi 17 jul 2018

Met het hele gezin op vakantie naar Frankrijk en de hond mag mee

Het is weer zomervakantie. Over het algemeen laten veel mensen hun hond thuis als ze op vakantie gaan. Ze brengen hun geliefde viervoeter onder bij familieleden die niet op vakantie gaan. Of de hond wordt naar een pension gebracht. Als u dat niet wilt kunt u de hond ook meenemen op vakantie. Samen met de hond wordt de vakantie extra leuk op een vakantiepark in Frankrijk. Zo is het hele gezin compleet en geniet u op de vakantiebestemming net zoals u thuis ook doet met de hond.

Waar moet u vooraf rekening mee houden?
Als u de hond wilt meenemen op vakantie, is het noodzakelijk om met een aantal dingen rekening te houden. Kan de hond bijvoorbeeld wel tegen het klimaat op uw vakantieadres? Als dit zo is en u heeft plannen om met de hond op vakantie te gaan, dan zijn er nog de Europese regels over het welzijn van honden. Zo heeft uw huisdier een dierenpaspoort en een inenting nodig. Soms is ook een wormbehandeling verplicht. Ook eventuele ziektekosten voor de hond kunt u verzekeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat uw hond tegen een lange autorit kan en natuurlijk in goede conditie is. Vergeet niet om een tekentang mee te nemen en zorg ook voor voldoende voer.

En op uw vakantieadres?
U neemt natuurlijk alleen de hond mee, als u daar volledig achterstaat. De vakantie moet leuk zijn zowel voor het baasje, als voor de hond. Neem de hond niet mee in de volle zon is als hij daar niet zo goed tegen kan. Het meenemen van uw hond heeft zo zijn voordelen. Op vakantie moet de hond ook uitgelaten worden. Dus dan pakt u toch ook weer een wat extra beweging mee. Zorg verder voor voldoende verkoeling. Ga lekker zwemmen met de hond of zorg voor voldoende schaduw in de vorm van een overkapping of parasol.

Een fijn huis in een mooie omgeving
Frankrijk is een populair land om uw hond mee naar toe nemen. Het makkelijkst en meest praktisch is om een vakantiehuis te huren. Onze vakantieparken waar de hond welkom is liggen in Poitou Charentes, de Lot en de Ariège. Vanuit Dordrecht is het zo’n 10,5 uur rijden naar vakantiepark Le Lac Bleu. Dit park ligt vlakbij de Dordogne. Maar u kunt ook een huis boeken op vakantiepark Domaine Les-Forges-Bois Senis, Village des Cigales of L’Oustel del Carlat. Alle parken bevinden zich in de buurt van een bosrijke omgeving en er zijn veel wandelmogelijkheden.

Er op uit: wat kunt u doen?
Op de vakantieparken van FranceComfort zijn allerlei faciliteiten en is er veel vermaak aanwezig. Voor kinderen wordt er van alles georganiseerd. En er zijn speeltuintjes, zwembaden en sportvelden. Ook zijn er vakantiehuizen met een privézwembad. U hoeft eigenlijk niet weg bij uw vakantiehuis als u vooral wilt genieten van het weer en tot rust wilt komen. Als u wel de omgeving wilt verkennen, is er genoeg te doen. U kunt de hond meenemen met een vaaractiviteit bijvoorbeeld. Als hij er niets aan heeft, kan hij ook ‘thuisblijven’ in het vakantiehuis.

Wilt u boeken?
Als u nu een vakantiehuis wilt huren voor augustus of september, profiteert u tot 30% korting. Eind augustus en september de vakantieweken bij uitstek. Onder andere Le Lac Bleu en Village Cigales doen mee met deze aanbieding. De grote drukte begint af te nemen, maar de zon en de temperatuur nog niet. Geniet van de mooie natuur, de sfeervolle dorpjes, de uitgestrekte stranden of blijf gewoon op het park. Heerlijk met een boek aan het zwembad of op het terras voor bij uw vakantiehuis.

Reacties zijn gesloten.