reageer als eerstdi 15 mei 2018

Kwaliteitstuinmeubelen voor een budgetprijs

DORDRECHT – Aan de Vissersdijk in Stadspolders is sinds september vorig jaar de showroom van Budget Tuinmeubelen te vinden. De jonge Dordtse ondernemer Jan Batenburg wilde de locatie eigenlijk puur als magazijn voor zijn webshop gebruiken, maar merkte dat klanten toch graag voor de ‘touch and feel’ naar een showroom komen. Dat kan nu iedere donderdagavond én op afspraak. (Foto: Thymen Stolk)

Jan Batenburg is een aanpakker. Hij is pas 22, maar zette Budget Tuinmeubelen helemaal zelf op. “Ik ben me eerst goed gaan verdiepen in het assortiment, ben offertes gaan aanvragen en heb de financiering geregeld”, vertelt hij. “Toen ik een overzicht had van het enorme aanbod aan loungesets en tuinsets ben ik gaan ‘finetunen’. Mijn uitgangspunt: kwaliteit voor een budgetprijs.”

Sterk assortiment

Dat finetunen leverde uiteindelijk een bescheiden, maar sterk assortiment op. “Rond de tien verschillende loungesets, verschillende tafel-stoelcombinaties en aanverwante artikelen”, somt Jan op. “Dit is echt een aanbod waar ik achter sta. Degelijke producten die een flink aantal jaren meegaan, maar dan wel voor een opvallend lage prijs. Dat kan ik realiseren door groot in te kopen. Ik heb een beperkt assortiment, maar een grote voorraad.”

Zitcomfort

Naast kwaliteit en prijs speelde ook het zitcomfort een belangrijke rol bij het bepalen van het assortiment. “Het moet natuurlijk vooral ook lekker zitten”, zegt Jan. “En daarnaast het gebruiksgemak. De loungesets van wicker, zeg maar ‘kunststof riet’, kunnen het jaar rond buiten blijven staan. Eén keer per jaar een sopje geven en in de winter afdekken met een hoes, en klaar ben je.” Die hoezen zijn overigens ook verkrijgbaar bij Budget Tuinmeubelen.

Thuisbezorgd

Bestellingen in de webshop vanaf 150 euro worden gratis thuisbezorgd. Bij bestellingen in de showroom is dat altijd gratis. De winkel is te vinden aan de Vissersdijk 63 en is op donderdagen geopend van 17.00 tot 21.00 uur. Of, zoals gemeld, op afspraak via tel. 078-2032078 of info@budgettuinmeubelen.nl. Ga voor een bezoek aan de webshop naar www.budgettuinmeubelen.nl.

Reacties zijn gesloten.