reageer als eerstvr 10 nov 2017

Multibox voorziet in een enorme behoefte

DORDRECHT – Het ene complex van Multibox Garageparken en Camperstallingen op de Kerkeplaat in Dordrecht is nog meer net opgeleverd of het volgende, pal erachter, is al weer in voorbereiding. Er is een enorme vraag naar deze voorziening, dat is duidelijk. “We doen hier veel mensen een plezier mee”, weet de Dordtse vastgoedontwikkelaar Frits van Kleef. (Foto’s: Thymen Stolk/Impressie: Stijl Architectuur)

Het is een indrukwekkend complex dat eerder dit jaar werd geopend op het terrein naast de McDonald’s, gevangenis de Dordtse Poorten en de brug naar Papendrecht. Een gebouw van twee verdiepingen met het oppervlak van (twee keer) een voetbalveld. Op de begane grond zijn er 138 garageboxen van verschillende formaten. Het ‘parkeerdek’ op de eerste verdieping biedt plaats aan 116 campers of oldtimers, caravans en zelfs boten. “Het complex zat in no-time vol en voor de camperplaatsen had ik al snel een wachtlijst”, zegt Van Kleef. Hij maakte dus al snel weer nieuwe plannen, kocht een stuk braakliggende grond achter het bestaande complex en nam meteen nog een optie op het terrein daar weer naast. “We gaan in januari of februari bouwen en zijn een maand of acht later klaar”, zegt de ondernemende Dordtenaar, die zelf het hele bouwproces begeleidt. Ook het nieuwe gebouw zal bestaan uit garageboxen/bedrijfsunits op de begane grond en een camperstalling op de bovenste twee bouwlagen, dit keer met rond de 160 parkeerplaatsen. Aan de kant van de Dordtse Poorten komt een representatieve gevel en gaat Van Kleef met zijn gestaag groeiende bedrijf kantoor houden.

Vrijheid

De nieuwe Multibox-locatie is inmiddels de zevende die Van Kleef Vastgoed ontwikkelt in Dordrecht. Een succesformule die zelfs in crisistijd doorgroeide. Of misschien juist wel. Van Kleef: “Wij bieden een mooie tussenoplossing. Bedrijfjes die in een te duur pand zitten, kiezen voor een iets kleiner en vooral betaalbaarder alternatief bij ons. En voor start-ups is het juist weer ideaal als eerste bedrijfspandje. Daarnaast zijn er natuurlijk veel particulieren die het als opslag gebruiken en verder is het ook een prima beleggingsobject.” En het succes van de camperstalling? “Het is vooral de vrijheid”, zegt een Dubbeldammer die in de stalling op de Kerkeplaat zijn ‘rijdende vakantiewoning’ staat te poetsen. “Met je pasje kan je 24 uur per dag in en uit het complex. Je kunt dus weg wanneer je wilt en bent niet afhankelijk van een boer die op vrijdagmiddag geen zin meer heeft om je camper naar buiten de rijden. Hij staat hier bovendien onder ideale omstandigheden en je kunt op je gemak sleutelen en poetsen. Iedere plek is bovendien voorzien van zijn eigen stroomvoorziening en je kunt hier je chemisch toilet legen en water tappen. Spontaan besluiten om een weekendje weg te gaan kan dus altijd en je zit hier zo op de snelweg.” Een nog niet genoemd pluspunt: het terrein is beveiligd met twee toegangshekken en er is permanente (HD-)camerabewaking.

Veel interesse

Multibox voorziet kortom in een grote behoefte. Kopers en huurders komen niet alleen uit de Drechtsteden, maar ook Gorinchem en omgeving en zelfs Leiden en Den Haag. “Ik word dagelijks volop gemaild en gebeld door geïnteresseerden en mensen zijn zonder uitzondering positief als ze hier komen”, zegt Van Kleef. “Het enige wat tegenvalt, is dat er geen plekje meer vrij is.” Daar komt in de loop van volgend jaar dus verandering als het tweede, nog net wat grotere en hogere boxen- en stallingencomplex op de Kerkeplaat wordt gerealiseerd. “En volgend jaar gaan we ook een gebouw met 120 boxen in Papendrecht realiseren”, aldus een gedreven Van Kleef. “Ik ben best trots op wat we allemaal doen. We investeren veel en maken daar een hoop mensen blij mee.”

Informatie

Interesse in een garagebox of stallingsplek voor de camper? Kijk op www.multibox-garageparken.nl voor (contact)informatie. Prijzen van de boxen: vanaf 16.995 ex. BTW (koop) en 80 euro ex. BTW per maand (huur). Een camper staat voor ongeveer 1.000 euro (inclusief BTW) gestald bij Multibox.

 

 

Reacties zijn gesloten.