reageer als eerstwo 12 sep 2018

Nazomeren in de Dordogne: de ideale vakantieperiode is aangebroken

De zomervakantie is ten einde. Als u niet in het hoogseizoen op vakantie bent geweest, is het een goed idee om er nu tussenuit te gaan voordat de herfst zich aandient. Een plek waar u in deze tijd van het jaar heerlijk vakantie viert, is de Dordogne.

Voordelen van de nazomer
Er zijn diverse voordelen te noemen voor een vakantie in de Dordogne deze periode. Het hoogseizoen is voorbij, waardoor de prijs van uw vakantie lager uit valt. U kunt dus in september voordelig een reisje boeken en in alle rust de Dordogne ontdekken. Daarbij heeft u perfect weer. De temperatuur is nog aangenaam en de zon laat zich nog veel zien. Zo blijft uw bruine kleurtje wat langer aanwezig.

Druivenoogst
September is de maand van de druivenoogst. Frankrijk staat bekend om de vele wijnstreken. In de Dordogne bevinden zich bijvoorbeeld de wijngaarden van de Cahors met zijn indrukwekkende wijnkastelen. Deze streek krijgt dankzij de druivensoort Malbec steeds meer internationale bekendheid. Ook de Bergerac-wijnstreek is een populaire wijnstreken. Heeft u als wijnliefhebber uw vakantie al eens doorgebracht in een wijnstreek? Vanuit een vakantiehuis in deze wijnregio, maakt u kennis met schoonheid van de uitgestrekte wijngaarden. Ontmoet de wijnboeren en neem een kijkje bij de druivenoogst. U krijgt zelfs de kans om mee te helpen met oogsten. Of boek een proeverij en proef de wijnen uit de streek. De verschillen in de bodemsamenstelling zorgt ervoor dat er een grote verscheidenheid aan druivenrassen is. Hierdoor hebben de wijnen die ervan worden gemaakt een geheel eigen smaak. Buiten de oogsttijd om is het altijd mogelijk om de speciaal uitgezette wijnroutes te ontdekken met de auto of op de fiets. Als een bordje ‘Degustation’ tegenkomt, kunt u naar binnen gaan en deelnemen aan een wijnproeverij.

Populaire trekpleisters bezoeken
Wilt u in alle rust activiteiten ondernemen? Of eindelijk die populaire trekpleister eens bezoeken? De nazomer is hier perfect voor. Er is veel minder publiek, zodat u alles op uw gemak kunt bekijken. Rocamadour, Sarlat, Saint-Cirq-Lapopie moet u beslist gezien hebben als u een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur. In de Dordogne vindt u vele mooie kastelen met een rijk verleden. Deze kastelen zijn een bezoekje waard als u een tochtje gaat maken. Ook beslist de moeite waard zijn de Grotten in Padirac, Lacave en Lascaux.

Wilt u nazomeren in Frankrijk?
Dat kan prima in de Dordogne. U kunt er tot diep in het najaar hier op het terras zitten en genieten van dat lekkere wijntje uit de wijngaard of hier uw activiteiten voor de volgende dag doornemen. FranceComfort beheert en verhuurt vakantiehuizen in diverse regio’s in Frankrijk. Onder ons beheer vallen luxe vakantieparken in de Dordogne, Poitou-Charentes, Ariège en de Provence. Waar u ook wilt verblijven tijdens uw nazomervakantie, er zit altijd een geschikt vakantiepark tussen. U boekt eenvoudig uw verblijf via onze website. Of neem telefonisch contact op voor meer informatie +31 (0) 854 011 009 of stuur een mail naar info@francecomfort.com.

Reacties zijn gesloten.